Neymara je jedino ime na spisku za Katar baš iznenadilo: Izraz lica pokazao koliko je bio šokiran

Za sebe je znao da ide na Mundijal

Neymara je jedino ime na spisku za Katar baš iznenadilo: Izraz lica pokazao koliko je bio šokiran

E. Čaušević

Selektor Brazila, Tite, jučer je izazvao lavinu reakcija nakon što je objavio spisak reprezentacije za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje počinje za nešto više od deset dana u Kataru. Napravio je nekoliko promjena na spisku, a jedno ime iznenadilo je i najveći zvijezdu ove selekcije - Neymara.

Tite je objavio spisak igrača na koje će računati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a na njemu je mjesto na kraju našlo 26 fudbalera. Jasno je da je imao itekako slatke muke koga na kraju da izabere, te je Tite uspio da napravi nekoliko iznenađujućih poteza.

Sigurno za mnoge je najveće iznenađenje bilo to što je poziv dobio Dani Alves koji trenutno nastupa u meksičkom Pumasu, ali je za njega sezona bila gotova još prije mjesec dana i trenirao je nedavno čak i s Barcelonom kako bi ostao u formi.

Međutim, niko nije očekivao da će iskusni 39-godišnjak dobiti poziv za Katar, ali njegova želja se ispunila jer mu je to bio jedini cilj u prethodnih godinu dana i sigurno da će biti među najstarijim igračima na Mundijalu.

Pored Danija Alvesa bilo je još nekoliko iznenađenja na spisku reprezentacije Brazila, a jednom ime iznenadilo je čak i Neymara.

Neymar je bez previše uzbuđenja pratio dok je Tite čitao imena sa spiska igrača za Svjetsko prvenstvo jer je bilo jasno da će on sigurno ići u Katar, ali je bilo fudbalera na spisku za koje očito igrač PSG-a nije očekivao da će se tu naći.

Oglasi

To se posebno odnosi na napadača Gabriela Martinellija koji ove sezone igra odlično u dresu Arsenala, ali malo ko u Brazilu je očekivao da će se na kraju on naći na spisku, a to je pokazala i Neymarova reakcija jer mu se na licu moglo vidjeti koliko je iznenađen.

Očekivalo se da će mjesto na spisku zauzeti Roberto Firmino koji se vratio u formu i igra odlično u Liverpoolu, ali je na kraju Tite odlučio da šansu pruži mladom napadaču Arsenala koji je to sigurno zaslužio.

I brazilski mediji su iznenađeni činjenicom da ovaj 21-godišnjak ide u Katar jer dok se špekulisalo prethodnih sedmica ko bi mogao biti na spisku Martinellija skoro da niko nije ni spomenuo.

Ipak, Tite je šansu dao igračima koji su u sjajnim formama ove sezone i nagradio ih je na najbolji način.

Oglasi

Golmani: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City) and Weverton (Palmeiras).

Odbrana: Daniel Alves (Pumas) Danilo (Juventus) Alex Sandro (Juventus) and Alex Telles (Sevilla) Bremer (Juventus), Éder Militão (Real Madrid), Marquinhos (PSG) and Thiago Silva (Chelsea).

Vezni red: Bruno Guimarães (Newcastle), Casemiro (Manchester United), Fabinho (Liverpool) and Fred (Manchester United) Everton Ribeiro (Flamengo) and Lucas Paquetá (West Ham).

Napad: Antony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar (PSG), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Rodrygo (Real Madrid) and Vini Jr (Real Madrid).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjećamo, Brazil se nalazi u Grupi G sa Srbijom, Švicarskom i Kamerunom. Karioke prvi meč igraju 24. novembra protiv Srbije, a zatim slijede mečevi s Švicarskom (28. novembar) i Kamerunom (2. decembar).

Sigurno je da će Brazil biti među glavnim favoritima za osvajanje zlatne medalje i u toj zemlji se nadaju da će ponovo postati prvaci svijeta nakon 20 godina čekanja. Posljednji put Brazilci su na Mundijalu slavili 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Top Komentari

user1613662710
Firmino u najboljoj formi osim neymara i covjek nije pozvan haha,katastrofa
0 0
FahroKonjHodzic
nije uopce bijo iznenadjen
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi