Pomalo je nevjerovatno prokletstvo koje prati PSG u Ligi prvaka
PSG baš nema sreće u žrijebovima Lige prvaka.

Novac ne može kupiti sve

Pomalo je nevjerovatno prokletstvo koje prati PSG u Ligi prvaka

Eldar Ganibegović
Teme:

Žrijeb osmine finala Lige prvaka donio je nekoliko derbija već u ovoj fazi takmičenja. Za neutralne derbiji, ali navijači tih klubova sigurno nisu sretni. PSG je nastavio sa svojim "prokletstvom". 

Danas je u Nyonu održan žrijeb osmine finala Lige prvaka, a PSG je u ovoj fazi takmičenja za protivnika dobio minhenski Bayern.

Tako je nastavljeno nevjerovatno "prokletstvo" Parižana da u osmini finala elitnog takmičenja dobijaju skoro pa najteže protivnike.

Chelsea, Barçelona, Real Madrid, Manchester United, Borussia Dortmund i Bayern posljednji su suparnici PSG-a u osmini finala Lige prvaka.

Godine 2015. PSG je uspio izbaciti Chelsea nakon dva remija, a dalje su prošli zbog golova u gostima, pravila koje je tada bilo na snazi.

Godinu dana kasnije ponovo je PSG bio koban po Chelsea, da bismo 2017. godine svjedočili jednom od najvećih preokreta u historiji fudbala.

PSG je slavio pobjedu 4:0 u prvoj utakmici protiv Barcelone i bio je skoro siguran putnik među osam najboljih, ali onda je Barcelona stigla do 6:1 pobjede i prošla dalje.

Sergi Roberto postiže gol za 6:1 duboko u sudijskoj nadokandi i donosi prolazak dalje Barceloni.

Naredne dvije sezone PSG je u osmini finala ispadao od Real Madrida i Manchester Uniteda, da bi 2020. godine PSG stigao do finala, a u osmini finala su za protivnika imali Borussiju Dortmund.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Godine 2021. PSG je bio bolji od Barcelone u osmini finala, a prošle sezone su ponovo ispali u ovoj fazi takmičenja i to od Real Madrida.

Vidjet ćemo kako će ove sezone proći protiv Bayerna, no ne bi bilo nikakvo čudo da ponovo ne dospiju među osam najboljih, iako je već odavno cilj trofej u ovom takmičenju.

Top Komentari

Klicko
PSG dobio najlakšeg protivnika...pa PSG je 3 nivoa iznad bundesbayerna
2 4
DOKTOR_GAZ_
Moze li NEKO PROKLETSTVO O AR567ALU? O, N U L A evropskih trofeja...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi