Neymar bez nervoze čekao da Tite izgovori njegovo ime, sinčić strepio do samog kraja

On nije bio upitan

Neymar bez nervoze čekao da Tite izgovori njegovo ime, sinčić strepio do samog kraja

E. Škorić

Neymar će biti predvodnik Brazila u Kataru, ali je i sama zvijezda PSG-a na trenutke strepila prateći press konferenciju na kojoj je objavljeno koje igrače Tite vodi na najveću smotru svjetskog nogometa.

Brazilski selektor Tite objavio je spisak na kojem je 26 nogometaša koji će ovu južnoameričku selekciju predvoditi na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Na spisku se našao i Neymar, što je bilo i za očekivati.

Napadač PSG-a je poput mnogih svojih saigrača iz reprezentacije iz doma putem TV-a pratio Titeovu press konferenciju na kojoj je redom čitao imena igrača koje je pozvao.

Bili su to jako napeti momenti za sve, pa čak i za Neymara, iako mu je odavno jasno da će on biti tamo.

Neymar je u zagrljaju sina pratio press konferenciju, a evidentno je da je doživio olakšanje kada je Tite izgovorio njegovo ime.

Oglasi

Mnogi drugi nisu imali tu sreću. Matheus Cunha iz Atletico Madrida je bio u suzama, objavio je tužan video na Instagram storyju, dok je bez poziva ostao i Liverpoolov napadač Roberto Firmino.

Oni koji su na spisku su se veselili ili plakali od sreće. Bruno Guimaraes, Richarlison i Antony, zvijezde iz engleske Premier lige, emotivno su doživjeli ove pozive svjesni da će to biti njihovo prvo Svjetsko prvenstvo.

Najveće iznenađenje na spisku je po mnogima Dani Alves. 39-godišnjak je odavno izvan prave forme, ali je nekadašnji igrač Barcelone marljivo trenirao sa rezervama katalonskog tima kako bi spremno dočekao turnir. Očito je bio uvjeren da će ga Tite pozvati i pozvo ga je.

Na press konferenciji nakon objave spiska Tite je upitan može li javno odbijanje nekih imena, posebice Danija Alvesa, poremetiti rad. Novinar je ukazao na anketu na Twitteru u kojoj je desni bek imao više od 85% glasova koji su bili protiv njegovog poziva.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Zar ne želiš postaviti svoje pitanje, a ne prihvatiti udicu od drugog? Koja je referenca Twittera, s koliko miliona fanova? Nisam došao ovamo zadovoljiti ljude koji su na Twitteru, na društvenim mrežama, a to je publika za koju ne znam koliki je postotak... Poštujem različita mišljenja. I nisam ovdje da uvjeravam sve te ljude, ja tu pretenziju nemam i ne želim. Želim dati informativne i istinite podatke da ljudi sami analiziraju i demokratski imaju svoje mišljenje. Naša je uloga ovdje da prenosimo informacije. Poštujem svakoga i svačije mišljenje, ali...", kazao je Tite.

Brazil će 24. novembra igrati prvi meč u grupu protiv Srbije, a u grupi se još nalaze Švicarska i Kamerun.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti