Dan D za najbolju 'sedmicu' svijeta

Sve će biti jasno

Dan D za najbolju 'sedmicu' svijeta

Midhat Šljivak

Velika saga o nastavku karijere fenomenalnog napadača PSG-a Kyliana Mbappea sutra bi trebala dobiti konačan epilog. Rukovodstvo francuskog prvaka i predstavnici najbolje 'sedmice' svijeta naći će se za pregovaračkim stolom i dosta toga bi trebalo biti  jasno o njegovoj budućnosti.

Kylian Mbappe i PSG sutra će se naći za pregovaračkim stolom. Saga o odlasku fenomenalnog napadača aktivna je i ovog ljeta, a sutra je dan 'D' za najbolju 'sedmicu' svijeta.

Rukovodstvo PSG-a pozvalo je tim Kyliana Mbappea na pregovore. Na stolu će biti ponuda za dvogodišnji nastavak saradnje i obećanje da mu dopustiti odlazak u slučaju velike ponude u ljeto naredne godine.

Ako Mbappe odbije ponudu, Parižani će ga prodati. Bit će mu saopšteno da se više ne računa na njegove usluge i da potraži novi tim, koji može platiti odštetu koja će biti oko 200 miliona eura.

Takvih timova je malo. Spominje se kao i uvijek Real Madrid, tu je i Liverpool koji je navodno trebao srušiti rekord kada su transferi u pitanju, no apsolutno će sve zavisiti od sutrašnjeg sastanka.

Oglasi

Kada treba 'vaditi stvari' Mbappe zove mamu Fayzu: U PSG-u ostali u nevjerici kada su čuli šta želi

Kylian Mbappe se nalazi na izlaznim vratima PSG-a. Katarski šeici više ne žele trpiti umišljenu zvijezdu i jasno su mu poručili kako ima izbor da potpiše novi ugovor ili će ga prodati već ovog ljeta.

Odmah su počele stizati vijesti kako će Kylian Mbappe uskoro potpisati za Real Madrid u najvećem transferu svih vremena vrijednom 250 miliona eura, ali neće 24-godišnja zvijezda tako lako napustiti redove prvaka Francuske.

Njegova majka i menadžerica Fayza Lamari u pregovorima je s klubom oko isplate odštete zbog nepoštivanja ugovora kojeg Kylian ima do juna 2024. godine. Ona traži da se njenom sinu isplate ogromne sume kako bi pristao na odlazak.

A cifre nikako nisu male. Marca navodi da je Lamari tražila 150 miliona eura od PSG-a. U to je uključena isplata plate od 60 miliona eura neto, koliko je trebao dobiti u narednoj sezoni, te isplata 90 miliona eura bonusa za lojalnost koju je trebao dobiti zbog poštivanja ugovora.

Pregovori su u toku. Lamari je navodno spremna sniziti određene zahtjeve i odreći se nekoliko miliona, ali konačna odluka je na kraju na rukovodstvu PSG-a.

Sigurno je da ni oni neće tako lako pristati na isplatu tolike sume novca. Sami su sebi krivi što su se doveli u takvu poziciju jer su Mbappeu prošle godine dali sve što poželi da potpiše dvogodišnji produžetak saradnje.

Činjenica da porodica traži 150 miliona eura vjerovatno će natjerati čelnike PSG-a da postave nešto veću cijenu za Mbappea, pa neće biti čudo ako zatraže 250 miliona eura bez ikakvih bonusa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Kylian Mbappe je 2017. godine stigao u PSG. Prvu sezonu je proveo u klubu kao posuđen igrač Monaca, a zatim je otkupljen za 180 miliona eura. U Parizu je 24-godišnjak postao jedan od najboljih na svijetu. Porušio je brojne rekorde i u 260 odigranih utakmica ima učinak od 212 golova i 98 asistencija.

Top Komentari

user1676362182
Najbolja sedmica svijeta je jedan jedini cr7 a ne neki mbappe
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi