Mnogi su iznenađeni odlukom koju je Mbappe donio: Odlučio je napraviti sve sam, ali...
Foto - Screenshot

Osvetilo mu se

Mnogi su iznenađeni odlukom koju je Mbappe donio: Odlučio je napraviti sve sam, ali...

M. Šljivak

Kylian Mbappe silno je želio postići gol u dresu reprezentacije Francuske u duelu protiv Kazahstana.

Nakon jako loše partije u meču sa Ukrajinom i kritika koje je dobio, Mbappe se našao na klupi u meču sa Kazahstanom, ali ovu odluku je selektor Didier Deschamps je donio kako bi odmorio dobar dio prvotimaca za meč sa BiH.

Mbappe je u Kazahstanu dobio pola sata i u tom periodu je stvorio nekoliko odličnih šansi, no kazahstanski golman je sve poskidao.

U 74. minuti Mbappe je napravio i potez koji je mnoge začudio jer zvijezda PSG-a ne važi za previše sebičnog fudbalera.

Mbappe je odlučio da ne doda loptu Thomasu Lemaru koji je bio sam pred praznim golom i krenuo je u dribling domaćeg defanzivca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na kraju je izborio penal kojeg je i šutirao. Nije uspio zabiti, a mnogi navijači Francuske su začuđeni odlukom Mbappea da bude sebičan u ovakvoj situaciji.

Očigledno mu je veoma stalo da postigne pogodak nakon brojnih kritika, a svakako se nadamo da neće proraditi u srijedu na Grbavici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi