Transformiše se kultni stadion, za nekoliko mjeseci postat će drugo mjesto

Bit će uloženo 35 miliona

Transformiše se kultni stadion, za nekoliko mjeseci postat će drugo mjesto

A. Čaušević

Stadion sa jednom od najboljih atmosfera u Evropi će u narednih nekoliko mjeseci poprimiti novi izgled. 

Villarreal je prije nekoliko dana objavio ambiciozni plan o renoviranju stadiona Ceramica, a radovi će biti kompletirani do decembra.

Španski klub je zaradio odličan novac osvajanjem Europa lige prošle sezone te plasmanom u polufinale Lige prvaka ove sezone i odlučili su da transformišu svoj dom.

El madrigal (villarreal) | Marca.com

Zanimljivo da će kapacitet stadiona ostati isti, odnosno i dalje će imati 22.000 sjedećih mjesta, ali će investicija vrijedna 35 miliona eura značajno proširiti ponudu i gledateljima omogućiti značajno ljepši ugođaj.

Villarreal slavi 100 godina postojanja te je renoviranje stadiona najvažniji projekat do sada. Sve tribine će dobiti krov, a interesantno da će biti izgrađena i jedna nova mala tribina.

Osim toga na centralnoj tribini će biti izgrađen i restoran namijenjen za VIP goste koji će imati ugođaj kao na najmodernijim stadionima današnjice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Plan Villarreala je da prvi domaći meč igra nakon okončanog Svjetskog prvenstva u Kataru te će od La Lige tražiti da igra što veći broj gostujućih mečeva.

Inače, do okončanja radova popularna Žuta podmornica će svoje domaće susrete igrati na stadionu Ciutat de Valencija kojeg koristi Levante.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi