Predsjednik Villarreala ne može da zaboravi jednu situaciju: Ovo je skandal

Smatra da su sudije ispod nivoa

Predsjednik Villarreala ne može da zaboravi jednu situaciju: Ovo je skandal

E. Škorić

Predsjednik Villarreala Fernando Roig bio je jako ljut na kraju sinoćnje utakmice protiv Liverpoola.

Roig je bio jako ponosan na svoje igrače koji su imali 2:0 protiv Liverpoola na poluvremenu, iako su na kraju izgubili 3:2, no naravno sam dolazak u polufinale Lige prvaka je rezultat vrijedan svake hvale.

Ipak, predsjednika Žute podmornice pogodila je situacija s kraja prvog dijela kada je, prema njegovom mišljenju, sudija Makkelie propustio dosuditi evidentan penal nakon duela Lo Celsa i gostujućeg golmana Alissona.

"Nedosuđeni penal je skandal, a ovaj sudija nije dovoljno dobar za ovakvu vrstu utakmice", kazao je prvi čovjek španskog tima.

"Ovo ne služi kao izgovor, ali sve odluke išle su u korist našeg protivnika. Ovo suđenje je skandalozno. Bilo je puno sitnih stvari koje su išle u prilog Liverpoolu, koji je zasluženo pobijedio i njima se nema što prigovoriti", dodao je Roig.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nisam vruće glave, ponosan sam na naš tim što smo uopšte došli ovdje, ali suđenje je bilo užasno", poručio je na kraju.

Villarreal će se zadovoljiti činjenicom da je igrao polufinale Lige prvaka i da je u jednoj sezoni izbacio velikane kao što su Juventus i Bayern, a Liverpoola očekuje krajem mjeseca finale u Parizu protiv Real Madrida ili Manchester Cityja, ovisno ko će večeras slaviti nakon što su Englezi prvi meč dobili s 4:3.

Top Komentari

denimen9
Perofirno se guraju engleski klubovi.
7 2
King_Kenny
...jedini skandal je to sto se vasa ekipa uopste progurala do polufinala svojim antifudbalom...jedva cekam Superligu da ne gledam vise takve sugavce kojima je uvijek neko kriv za poraz,a nije vam kriva vasa kukavicka igra iz prve utakmice.
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi