LA Galaxy potvrdio da Zlatan Ibrahimović više nije član ovog kluba

Napušta tim kao slobodan igrač

LA Galaxy potvrdio da Zlatan Ibrahimović više nije član ovog kluba · Zvanično

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović objavio je večeras misterioznu poruku koju su svi protumačili kao dokaz da napušta LA Galaxy.

Ibra s ovim klubom ima ugovor do kraja ove godine i prema svemu sudeći vratit će se u Evropu. Iako već ima 38 godina očito vjeruje da još uvijek može igrati na vrhunskom nivou.

Nakon Ibrahimovićeve poruke oglasio se i LA Galaxy koji je potvrdio da Zlatan više neće nositi dres ovog kluba. Iz kluba su potvrdili da su postigli dogovor da Ibrahimović kao slobodan igrač napusti ovaj klub u januaru.

"LA Galaxy objavljuje da Zlatan Ibrahimović neće igrati u našem dresu naredne MLS sezone. Klub i igrač su postigli dogovor o završetku saradnje. Želimo se zahvaliti Zlatanu na svemu što je dao za ovaj klub i želimo mu dosta sreće u nastavku karijere", poručili su iz Galaxyja.

Ibrahimović je u dresu ovog kluba odigrao 53 utakmice, te je postigao čak 52 gola i dodao 17 asistencija. Nova MLS sezona počinje u maju 2020. godine, a Ibrahimovića više nećemo gledati na terenima u Americi.

Top Komentari

Junuz
King
4 0
svasta
Najbolji od najboljih
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti