La Gazzetta dello Sport otkrila koliko zarađuju igrači Juventusa, Miralem Pjanić na četvrtom mjestu

Stara dama želi srezati troškove

La Gazzetta dello Sport otkrila koliko zarađuju igrači Juventusa, Miralem Pjanić na četvrtom mjestu

Endin Čaušević

Pandemija koronavirusa će sigurno potresti fudbalski svijet u finansijskom smislu, a mnogi klubovi već su bili primorani srezati mnoge troškove.

Većina evropskih klubova je na početku pandemije znatno smanjila plate svojim igračima koje su enormno velike. Jasno je da će finansijska kriza u fudbalu potrajati još neko vrijeme, te klubovi pokušavaju pronaći način kako da uštede novac.

La Gazzetta dello Sport piše da u Juventusu čekaju ljetni prelazni rok kako bi barem malo olakšali svoj budžet. Objavljen je i spisak koliko igrači Juventusa zarađuju godišnje, te su cifre zaista velike.

Naravno, na prvom mjestu je Cristiano Ronaldo koji ima mnogo veću platu u odnosu na ostale igrače Juventusa, ali čini se da je on siguran što se novca tiče.

Juventus želi da se riješi igrača na koje Maurizio Sarri neće računati naredne sezone, a posebno onih koje je već odavno otpisao. Navodno, Juve bi mogao napustiti i Miralem Pjanić koji je četvrti najplaćeniji igrač ovog kluba sa platom od 7.5 miliona eura.

No, primarni cilj Juventusa jeste da prodaju Adriena Rabiota koji zarađuje sedam miliona eura godišnje. On je u Juventus stigao početkom sezone kao slobodan igrač, ali se nije pokazao kao dobro rješenje.

Pored Pjanića i Rabiota klub bi mogao napustiti Sami Khedira koji ima plato od šest miliona eura, te Federico Bernardeschi koji ima dva miliona manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od tog novca Juventus će olakšati budžet za nova pojačanja, a jasno je da igrači koji budu dolazili neće imati plate kao što je to bio slučaj prethodnih sezona. Pored manjih plata sigurno da nas očekuje i veliki pad iznosa transfera koji su u zadnje vrijeme bili izuzetno veliki.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bohemia
Čauševiću, ovako se piše, uči od kolega sa drugih portala "Kada je prve dobrinjske ranjenike između četničkih barikada trebalo prebaciti do bolnice 'Koševo', popularni Keli je bio dobrovoljac od čije hrabrosti su zavisili životi ranjenika. Iako su mnogi od njega tražili da, zbog ranijeg sukoba s četnicima to ne čini, Vidović je ostao pri svojoj odluci i tako jednom prilikom između mnogobrojnih barikada i kroz kišu granata odvezao ranjenike u bolnicu 'Koševo'. Kada se javio iz grada nakon uspješno obavljenog zadatka, svi su od njega tražili da ostane u gradu dok se situacija koliko-toliko ne smiri, a prolaz između barikada ne bude kako-tako siguran.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti