Lekcija za Dinamo: Betis zaustavio "Leicester s juga"
FOTO: EPA

Odlična utakmica

Lekcija za Dinamo: Betis zaustavio "Leicester s juga"

Haris Zilić

Iznenađenje ove sezone u španskoj La Ligi ekipa Girone večeras je zaustavljenja u Andaluziji, tačnije prekinut je pobjednički niz ovog sjajnog tima.

Girona je gostovala u Sevilli kod ekipe Betisa, a utakmica je okončana rezultatom 1:1.

Bila je to zanimljiva fudbalska predstava u kojoj je Girona do samog finiša meča imala prednost od 0:1.

Vodeći gol postigao je Ukrajinac Dovbyk u 39. minuti utakmice. U 88. minuti Betis stiže do poravnanja pogotkom Pezzelle za 1:1 što je bio i konačan rezultat ovog susreta.

Girona je tako prekinula niz od tri pobjede u prvenstvu, ali ostali su lideri sa 45 bodova, tri boda i utakmicom više od Reala.

Betis je ostao sedmoplasirani sa 28 osvojenih bodova.

Oglasi

Upravo je Betis protivnik zagrebačkog Dinama u šesnaestini finala Konferencijske lige, pa bi ova večerašnja utakmica mogla poslužiti i kao lekcija Modrim.

Girona je nevjerovatna ove sezone i sigurno će se dugo vremena zadržati u vrhu tabele, a da li mogu doći do senzacionalne titule saznat ćemo u maju 2024. godine.

Betis u narednom kolu gostuje Celti, a večeras su vezali četvrti uzastopni remi, dok će Girona u narednom kolu ugostiti Atletico Madrid u jednom od derbija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 18. kolo:

Girona - Betis 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi