Ono što je mali klub iz Katalonije večeras uradio pokazuje da više ništa nije slučajno

Girona ponovo na vrhu La Lige

Ono što je mali klub iz Katalonije večeras uradio pokazuje da više ništa nije slučajno

E. Čaušević

Fudbaleri Girone večeras su na svom terenu pobijedili Deportivo Alaves sa 3:0 u meču 17. kola španske La Lige i vratili su se na vrh tabele u Španiji.

Girona je ove sezone najprijatnije iznenađenje u ligama širom Evrope jer ovaj katalonski klub igra zaista nevjerovatno i niko ni slutio nije da će se pred kraj prvog dijela prvenstva nalaziti na liderskoj poziciji.

Večeras je Girona na svom terenu ugostila Alaves i uspjela je bez većih problema da dođe do ubjedljive pobjede rezultatom 3:0.

Domaći su odlično otvorili meč i krenuli su veoma ofanzivno, a da se Alaves neće baš najbolje provesti vidjelo se u 23. minuti kada je Girona uspjela da dođe do prednosti.

Nakon nekoliko udaraca i smušenosti u odbrani Alavesa lopta se odbila sretno do Dovbyka koji glavom pogađa za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama stadiona Girone.

Oglasi

Girona je do kraja prvog poluvremena uspjela da udvostruči prednost. Nakon sjajne akcije lopta dolazi do Portua koji s vrha kaznenog prostora odlično pogađa suprotni ugao i to je bilo 2:0.

U drugom poluvremenu Girona je diktirala tempo i lagano privela meč kraju. Sva pitanja oko pobjednika riješena su u 59. minuti kada je Dovbyk golom iz penala postavio konačnih 3:0.

Katalonci su došli rutinski do pobjede i nova tri boda i pokazali da njihova fantastična igra koja oduševljava fudbalski svijet nije tako slučajna kao što se mislilo u prvi mah.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Girona se tako vratila na prvo mjesto na tabeli La Lige sa 44 boda i ima dva boda više od drugoplasiranog Real Madrida. Trećeplasirana Barcelona ima čak devet bodova zaostatka u odnosu na rivala iz Kataloncije.

S druge strane za Alaves je ovo bio već deveti poraz u tekućoj sezoni, te se ovaj tim nalazi na 13. mjestu sa 16 bodova i ima tek tri boda manje od Celte koja je na poziciji koja vodi u niži rang.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Interesantno, taj mali klub ima ISTO EVROPSKIH TROFEJA kao AR567AL..
0 0
user1620593935
Dobro bi bilo da osvoji bilo ko, samo ne smrdljivi Real sa svojim sudijama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi