Lige petice dobile najgori tim: Ne vidi se izlaz iz tunela
FOTO: EPA

Užasnu sezonu igraju

Lige petice dobile najgori tim: Ne vidi se izlaz iz tunela

Haris Zilić
Teme:

Sezone u najjačim evropskim fudbalskim ligama stigle su do pola. U nekim ligama je pauza nakon polusezone, dok su neki aktivni i odmah početkom nove kalendarske godine.

Početak 2023. godine donio nam je i najgori tim u Ligama petice od kada se broji pomenuta podjela u evropskom fudbalu.

Nakon 16 odigranih kola u španskoj La Ligi Elche ima svega četiri osvojena boda uz omjer od četiri remija, 12 poraza i trenutno su bez trijumfa.

Sličan omjer je imao i Benevento u Seriji A 2017. godine, ali Benevento je nakon vezanih 11 poraza upisao četiri boda do 15. odigranog kola, ali Benevento je imao omjer od jedne pobjede, jednog remija, dok je Elche bez pobjede još uvijek.

Naravno, ovi podaci Elche svrstavaju u najozbiljnije kandidate za ispadanje iz španske elite, a većina je mišljenja da Elche nema načina da spasi užasnu sezonu, osim da pokuša popraviti bodovni saldo kako ne bi oborio sve negativne rekorde u evropskom fudbalu.

Primjera radi na 19. poziciji La Lige je Espanyol sa 14 osvojenih bodova, dok je u opasnoj zoni još Cadiz sa 15 osvojenih bodova, koliko ima i Sevilla na 17. poziciji koja je prva izvan opasne zone.

Oglasi

Dakle, Elche zaostaje velikih 12 bodova za zonom spasa već na pola tekuće sezone i sigurno da ih čeka teško proljeće.

U 17. kolu gostuju još jednoj ekipi sa dna tabele to je pomenuti Cadiz i možda to bude prilika da se krene u pozitivnu seriju.

Koliko Elche igra loše ove sezone pokazuje i podatak da su u šesnaesetini finala Kupa Kralja eliminisani od niželigaša Ceute porazom od 1:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U posljednjih 19 zvaničnih mečeva računajući Kup i prvenstvo, Elche ima omjer od dvije pobjede, četiri remija i 13 poraza.

Prošlu sezonu su završili na 13. pozicji u La Ligi igrali su korektno i nisu puno brinuli o opstanku u društvu najboljih, ali ove sezone je sasvim druga priča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije