La Liga ponovo želi da se jedan meč igra u Americi, ovaj put klubovi nisu to odbili

Okršaj će se igrati u Miamiju

La Liga ponovo želi da se jedan meč igra u Americi, ovaj put klubovi nisu to odbili

Endin Čaušević

Čelnici španske La Lige prošle sezone su željeli da se barem jedna utakmica španskog prvenstva igra u Sjedinjenim Američkim Državama, ali su to svi klubovi odbili.

La Liga je željela da se početkom ove godine utakmica Barcelone i Girone igra u Miamiju, ali su to katalonski kllubovi odbili. Mnogima nije jasno zašto se mečevi španske lige trebaju igrati u Americi, ali i pored svega La Liga ne odustaje od ove ideje.

Novi plan čelnih ljudi španske lige jeste da se ove sezone jedna utakmica odigra u Americi. Grad koji bi ugostio španske klubove je Miami, a meč bi se igrao na stadionu Hard Rock.

La Liga ima plan da se za bodove u Miamiju bore Atletico Madrid i Villarreal, a ovaj meč je na programu 8. decembra. U korist im ide činjenica što čelnici Atletica i Villarreala nemaju ništa protiv ove ideje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nadamo se da se to može ostvariti i vidjećemo da li će naš klub igrati u Miamiju. S Atleticom smo dogovorili da se to desi, ali naravno trebamo pristanak svih ostalih. Volio bih da se to desi jer vjeruje da bi La Liga imala velike koristi od toga, te sjajnu promociju u Americi", rekao je predsjednik Villarreala, Fernando Roig.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi