La Liga se nastavlja 12. juna, a bolji derbi u prvoj utakmici nakon pauze nismo mogli ni zamisliti

Uskoro će objaviti i ostatak rasporeda

La Liga se nastavlja 12. juna, a bolji derbi u prvoj utakmici nakon pauze nismo mogli ni zamisliti

E. Čaušević

Klubovi u Španiji se punom parom spremaju za nastavak takmičenja u domaćem prvenstvu.

La Liga je prekinuta prije više od dva mjeseca, ali narednog mjeseca se očekuje nastavak takmičenja. Klubovi već nekoliko dana treniraju u grupama i punom parom se spremaju za ostatak utakmica.

Do kraja sezone u La Ligi ostalo je još 11 kola, a očekuje se da će sezona biti završena do početka avgusta. Prethodnih sedmica špekulisalo se kada će se takmičenje nastaviti, ali čini se da je odluka već donesena.

Naime, madridski AS objavio je večeras da će se La Liga nastaviti sigurno 12. juna i to jednim od najvećih derbija u Španiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čelnici La Lige imaju plan da se prvi meč igra u petak, 12. juna i to da se sezona nastavi gradskim okršajem Seville i Betisa. Ostali mečevi će se igrati 13. i 14. juna, a tačan raspored i satnica će biti objavljeni 28. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi