U Španiji stvari izmiču kontroli: Pogledajte šta je napravio nogometaš Almerije večeras

Skandal do skandala

U Španiji stvari izmiču kontroli: Pogledajte šta je napravio nogometaš Almerije večeras

E. Škorić
Teme:

Španska La Liga ušla je u samu završnicu, ali prvenstvo je odavno riješeno, barem kada je u pitanju borba za titulu, pošto je Barcelona otišla na nedostižnu prednost Real Madridu.

Ostaje još uvijek nekih neduomica, traži se konačan spisak putnika za Evropu, ali i odgovor na pitanje ko će ostati, a ko ispada.

Za sada je Elche ispao, a u preostala tri kola Espanyol, Valladolid, Getafe, Cadiz, pa i Almeria moraju da se potrude da izbjegnu preostala dva mjesta u opasnoj zoni.

Almeria gostuje Real Sociedadu večeras u 36. kolu i gubi sa 1:0. Domaći tim ima priliku praktično da obezbijedi nastup u grupnoj fazi Lige prvaka ako ostvari pobjedu i za sada je na dobrom putu.

Duboko u nadoknadi prvog dijela Kubo je sa bijele tačke donio prednost Sociedadu, a osam minuta ranije kod gostiju je direktan crveni karton pokazan Luisu Suarezu.

Sudija Pablo Gonzalez Fuertes je uz pomoć VAR-a otkrio da je Suarez napravio prestrog start za isključenje, a po izlasku iz igre, napadač gostiju oborio je VAR monitor, da bi nakon toga od bijesa počeo da nogama hlupa zid dok je išao prema svlačionici.

Oglasi

Kompletnu situaciju pogledajte na OVOM linku. 

U Španiji se dešavaju čudne stvari u posljednje vrijeme. Podsjetimo da je prije nekoliko sedmica izbio veliki skandal oko navodnog namještanja utakmica i "kupovine" sudija, a onda i problemi s rasizmom.

[twitter]https://twitter.com/Futbol_A_secas/status/1661078029563568129[/twitter]

Svašta se dešavalo na Mestalli tokom duela Valencije i Real Madrida, a Vinicius je na kraju dobio direktan crveni karton. Brazilu je teško palo rasističko vrijeđanje od strane domaćih navijača i kasnije je počeo da objavljuje razne dokaze kojima želi uvjeriti sve da je La Liga prepuna rasizma i da to traje već dugi niz godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako je danas objavio video iz 1997. godine sa utakmice u Barceloni kada je na rasnoj osnovi vrijeđan njegov zemljak i nekadašnja zvijezda Real Madrida Roberto Carlos.

Mnogo je loših stvari u i oko španske La Lige u posljednje vrijeme, pa bi bilo najbolje da se sezona što prije završi...

Top Komentari

amadeus21
Jel me yebes da ste napisali "HLUPA"???
2 0
Delegat
A jest ga IZHLUPO
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi