Pogled na tabelu španske La Lige je nevjerovatan: Baskijska dominacija u vrhu, ali bez Athletica
FOTO: EPA

Ovo se ne pamti

Pogled na tabelu španske La Lige je nevjerovatan: Baskijska dominacija u vrhu, ali bez Athletica

H. Zilić

Zanimljiv pogled je na tabelu španske LaLige nakon nepotpunog desetog kola.

U vrhu su dva baskijska tima, ali među njima nije Athletic Bilbao koji je trenutno na devetoj poziciji sa 13 osvojenih bodova.

Dakle, lider La Lige je Real Sociedad. Tim iz San Sebastijana ima 20 bodova u devet odigranih gola i gol razliku 12:7.

Na drugom mjestu je najveće iznenađenje ove sezone ekipa Osasune. Klub iz Pamplone ima 18 bodova iz deset utakmica i gol razliku 14:13.

Prvi put se desilo da u jednom trenutku dva tima iz Baskije predvode najjače fudbalsko društvo u Španiji, a još zanimljivije je da među njima nema pomenutog Athletic Bilbaa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, nakon preostalih utakmica ovog vikenda doće do promjena na tabeli, a u centru pažnje je derbi Barcelone i Real Madrida, dok će zanimljiv duel odigrati Real Sociedad i Atletico Madrid.

Inače, Osasuna je sinoć remizirala sa Granadom 1:1 i propustila priliku da preuzme lidersku poziciju na tabeli na barem 24 sata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi