La Liga traži rješenja za prazne tribine: "Tvitovi", drugačije pozicije kamera...

Kako izbjeći "sablasne" kadrove?

La Liga traži rješenja za prazne tribine: "Tvitovi", drugačije pozicije kamera...

La Liga, čiji je povratak prvi čovjek Javier Tebas najavio za 12. juni, razmatra mogućnosti da igranje utakmica pred praznim tribinama učini atraktivnijim i za igrače i za navijače, koji će iste gledati u TV prenosima.

Jedna od ideja je da se prazne tribine ispune Twitter porukama navijača.

"Poneka smo gledali utakmice bez publike i primjetili eho ili užasne kadrove praznih tribina", rekao je predsjednik La Lige Javier Tebas tokom videokonferencije sa članovima Iberijsko-američkog Instituta za sportsko pravo.

"Radimo na modernim, maštovitim načinima da to izbjegnemo... Postoji zanimljivo pitanje virtualnog marketinga i pretvaranja tribine u podlogu za poruke sa Twittera koje će se prikazivati tokom utakmica", istakao je Tebas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga sarađuje i sa kreatorima popularne video igre FIFA (EA Sports). Cilj je pronaći rješenje za nešto drugačije TV prenose.

"Postojat će drugačije pozicije za TV kamere", otkrio je Tebas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi