La Repubblica: Roma spremila novi i bolji ugovor za Džeku
Džeko je sjajno otvorio novu sezonu i u Torinu je u 89. minuti spektakularno pogodio za prva tri boda Rome (Foto: EPA)

Edin ima ponudu da ostane

La Repubblica: Roma spremila novi i bolji ugovor za Džeku

Edmir Škorić

Bosanskoercegovački napadač Edin Džeko (32) mogao bi uskoro dobiti poboljšani ugovor u Romi.

Džeko je sezonu otvorio sjajnim golom u pobjedi nad Torinom (1:0) i čini se da će i ove sezone biti glavna uzdanica u timu Eusebija Di Francesca, pa nije ni čudo što na Olimpicu žele da ga zadrže na duže staze.

Bh. napadač po trenutnom ugovoru zarađuje četiri i po miliona eura po sezoni, ali La Repubblica tvrdi kako će Roma ponuditi novi i poboljšani ugovor za našeg asa.

Navodno će Džeko dobiti povećanje na pet miliona eura po sezoni, a vidjet ćemo ima li želju Dijamant da ostane u Rimu i duže od trenutnog ugovora koji vrijedi do ljeta 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo da je u januaru Edin bio nadomak Chelseaja, no na kraju je odbio poziv iz Londona i to se ispostavilo kao jako dobar potez, pošto je nakon toga igrao polufinale s Romom i postao je omiljeni igrač na Olimpicu.

On je u Romu stigao 2015. godine iz Manchester Cityja, prvo na posudbu, a onda je otkupljen njegov ugovor za 11 miliona eura. Od tada je za Vučicu u 130 takmičarskih mečeva zabio 74 gola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzo
Najbolji fudbaler svih vremena sa ovih prostora. Prvi strijelac Bundes Lige. Najbolji igrač Bundes Lige po izboru profesionalaca, što je najveća čast kada ti kolege priznaju da si najbolji. Najbolji igrač u historiji Wolfsburga. Donio titule Mancheteru. Prvi strijelac Evropa lige. Prvi strijelac Serie A. Najbolji strijelac u jednoj sezoni u povijesti Rome. Znači ovo su sve individualni uspjesi koji jasno pokazuju klasu. Ja ne znam da li je postojao igrač sa ovih prostora da je bio najbolji strijelac u dvije lige.
106 4
Chupy
Jedan od najboljih odnosno najkompletnijih napadaca u zadnjih 10 godina. Fenomenalan u igri glavom, sutira desnom, lijevom nogom, bez razlike. Tehnika za 10. Gradjenje, odnosno primanje lopte perfektno. Pregled igre, za 10. Nesebicnost. Sut fenomenalan. Brzina sasvim pristojna za igraca njegove gradje. Uz sve to, jako skroman covjek. Bravo majstore, steta sto nisi zaigrao u Barci ili Realu bar godinu dana, eto sto se kaze "reda radi".
79 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi