Lacazette spasio Arsenal poraza od Liverpoola
Topnici su nastavili veliku seriju bez poraza. Nakon današnje utakmice ona je povećana na devet utakmica i Arsenal je kanidat za sami vrh (Foto: EPA)

Derbi bez pobjednika

Lacazette spasio Arsenal poraza od Liverpoola

Midhat Šljivak

Arsenal je u derbiju 11. kola Premier lige Engleske na Emiratesu dočekao Liverpool, a na kraju je ovaj meč završen neriješenim rezultatom, 1:1.

Otvoreno se igralo sa obje strane od prve minute i pravo je čudo kako golova u prvih 45 minuta nije bilo. Doduše u 18. minuti Sadio Mane je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda koji nije postojao i Liverpool je oštećen u ovom slučaju.

Potom je za goste odličnu šansu imao i Van Dijk, ali je Leno spasio Arsenal, da bi zatim uzvratio i Arsenal preko Lacazettea i Aubameyanga.

Arsenalu je potom također poništen gol, ovog puta opravdano, a prvo poluvrijeme završeno je pogođenom stativom od strane Van Dijka.

Nastavak meča je ipak donio golove, a do vodstva prvi dolazi Liverpool. Igrala se 61. minuta kada je James Milner pogodio za prednost Redsa od 0:1.

Arsenal je već u narednom napadu umalo izjednačio. Udarac Torreire nažalost po damaće navijače nije precizan.

Van Dijk je potom propustio veliku šansu da u 74. minuti dotuče Redse koji na kraju ipak stižu do jednog boda. U 82. minuti Lacazette je sve sam uradio i pogodio je za konačnih 1:1.

Treba istaći da je bh. fudbaler Sead Kolašinac igrao do 81. minute meča.

Premiership, 11. kolo:

Arsenal - Liverpool 1:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Cist gol liverpolu nije priznat.
9 7
Bayern Munchen
Odlicna utakmica odlican Arsenal.
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi