Lagana pobjeda Atletica, Galata ostala u igri
Foto: EPA

Liga prvaka, grupa C

Lagana pobjeda Atletica, Galata ostala u igri

Midhat Šljivak

Atletico i Galatasaray upisali su pobjede u utakmicama trećeg kola grupe C Lige prvaka.

Atletico Madrid je na Vicente Calderonu savladao kazahstansku Astanu s 4:0.

Već nakon pola sata igre bilo je jasno kako gosti nemaju šta tražiti u ovom meču. 

Do vodstva je domaći tim stigao u 23. minuti kada Saul pogađa petom za prednost od 1:0, da bi samo šest minuta kasnije Jackson Martinez povećao prednost na 2:0.

Do kraja susreta još dva gola u mreži gostiju. Igrala se 64. minuta kada je Oliver Torres sjajno pogodio za  3:0, da bi u finišu meča Dedechko pogodio vlastitu mrežu za konačnih 4:0.

Galatasaray je na svom terenu savladao Benficu s 2:1..

Portugalski velikan je dobro ušao u meč. Golom Gaitana su poveli nakog dvije minute igre, ali im je vodstvo trajalo samo 17 minuta. Dosuđen je penal za Galatu, a precizan je Selčuk Inan za izjednačenje rezultata na 1:1.

Istanbulski tim je do vodstva stigao u 33. minuti. Sjajnu akciju završio je Lukas Podolski za ispostaviće se konačan rezultat susreta od 2:1.

Grupa C, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atletico Madrid - Astana 4:0 (Saul 23', Martinez 29', O.Torres 64', Dedeckho 90'ag)
Galatasaray - Benfica 2:1¸(Inan 19'p, Podolski 33' / Gaitan 2')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.