Lalatović: Dobro bi nam došao Milan Stepanov!

Trener Vojvodine govorio za SportSport.ba

Lalatović: Dobro bi nam došao Milan Stepanov!

Srbijanski internacionalac Milan Stepanov mogao bi napustiti FK Sarajevo u januarskom prijelaznom roku. 

Za Milana Stepanova na tržištu vlada veliko interesovanje, međutim sve je izvjesnije da će njegova naredna destinacija u karijeri biti novosadska Vojvodina u kojoj je ujedno i počeo svoju profesionalnu karijeru.

To je tokom razgovora za SportSport.ba dao naslutiti i trener ove momčadi Nenad Lalatović, pod čijim vodstvom je Vojvodina ostvarila četiri uzastopne pobjede u srbijanskom šampionatu.

"O Milanu Stepanovu zaista ne treba trošiti previše riječi. Radi se o odličnim čovjeku i igraču i nema sumnje da bi za Vojvodinu predstavljao pojačanje. Svi znamo za kakve klubove je igrao i ostaje nam da vidimo šta će biti od cijele priče. Ja ga lično nisam kontaktirao, ali ne mogu potvrditi jesu li ljudi iz kluba", kazao nam je trener Vojvodine.

Nenad Lalatović je tokom dosadašnje karijere imao priliku voditi i Crvenu zvezdu, a na klupu Vojvodine je dospio u mjesecu novembru. 

"Za mene se dolazak u Vojvodinu ispostavio kao odličan potez. Kada sam došao klub je bio na devetom mjestu, a sada je četvrti sa nekoliko uvezanih pobjeda. Imao sam uspješnu epizodu i kada sam vodio Borac, međutim tada je u Čačku vladala loša finansijska situacija i igrači su bili primorani stupiti u štrajk nekoliko puta. Sve u svemu, ne žalim što sam stigao u Novi Sad", ističe ovaj 37-godišnji trener, koji se na kraju osvrnuo na ambicije Vojvodine.

"Vidite, od svojih igrača tražim samo da daju svoj maksimum na terenu, da igraju disciplinovano i da se ne opuštaju ni u jednom trenutku utakmice. Ambicije su znatno porasle poslije ovih uvezanih pobjeda i cilj je sezonu završiti među prva tri mjesta. Također, mislimo i na takmičenje u Kupu i naravno da želimo ponovo igrati na evropskoj sceni."

Na kraju razgovora za SportSport.ba istakao je da ne prati prvenstvo u BiH. 

"Trenutno ne mogu mnogo pričati o vašem prvenstvu, jer iskreno ne pratim toliko. Znam da Željezničar više nije kao što je nekad bio i dosta stvari se izmijenjalo u odnosu na raniji period. Volio bih da više pratim, ali jednostavno obaveze u Vojvodini mi ne dozvoljavaju to", dodao je Nenad Lalatović.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Za one koji ne znaju, Lalatović je tokom igračke karijere nastupao za Crvenu zvezdu, Zemun, OFK Beograd, ukrajinski Shakhtar te Wolfsburg.  

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.