Zvezda u sjajnoj formi, Vojvodina briljirala

Jelen Super liga, sedmo kolo

Zvezda u sjajnoj formi, Vojvodina briljirala

S. Bošković

Javor nije uspio iznenaditi Crvenu Zvezdu, Vojvodina razbila Novi Pazar.

Crvena Zvezda i Javor susreli su se u sedmom kolu Jelen Super lige Srbije, a gosti nisu uspjeli iznenaditi.

Sa minimalnih 1:0 crveno-bijeli su slavili. Ipak, pružili su gosti odličan otpor favoriziranom domaćinu, a gol odluke postigao je Katai u 34. minutu igre.


Javoru je ovo bio prvi poraz u zadnja četiri odigrana susreta, dok je Zvezda upisala četvrtu uzastopnu pobjedu.

FK Voždovac sačuvao je bod protiv favorizovanog Čukaričkog , u jednoj iznimno neinteresantnoj utakmici. Susret je završio bez golova.

Novi Pazar je u gostima kod Vojvodine doživio potpunu katastrofu. Potopljeni su sa 4:1. Dominaciju domaće ekipe u prvom dijelu okrunio je Babić. U drugom poluvremenu Ivanić je povisio na 2:0 u 67. minuti, a pet minuta kasnije Paločević podiže na 3:0.


U finišu susreta Stanisavljević je još jednom natjerao Zečevića da izvadi loptu iz mreže. Počasni gol za goste duboko u sudčevoj nadoknadi postigao je Rušević. 

Crvena Zvezda preuzela je vrh ljestvice, dok je Javor pao na drugo mjesto. Vojvodina, koja ima utakmicu manje probila se je na treću poziciju.

Jelen Super liga, sedmo kolo:

Crvena Zvezda - Javor 1:0 (Katai 34')

FK Voždovac - Čukarićki 0:0

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Vojvodina - Novi Pazar 4:1 (Babić 30', Ivanić 67', Paločević 72', Stanisavljević 86, Rušević 90+3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.