Lalatoviću menadžeri nudili 200.000 eura, on ih ostavio bez teksta

Lalatoviću menadžeri nudili 200.000 eura, on ih ostavio bez teksta

A. Beganović

Srbijanski fudbalski stručnjak, Nenad Lalatović, jedan je od onih trenera čije press konferencije i intervjui privlače mnogo pažnje, ne samo u Srbiji, nego u čitavom regionu.

Bez dlake na jeziku, čovjek koji se zbog svoje iskrenosti zamjerio mnogima, u intervjuu za Nova.rs govorio je između ostalog i o tome kako su mu jedne prilike menadžeri nudili 200.000 eura kako bi gurao određene igrače.

"Desilo se da dođe čovjek i stavi na sto novac. Gledam, šta je to? Ovo je za tebe. Unutra, 200.000 eura. Kaže, to je da budeš “moj trener”. “A što ja to da radim”, sad se već sprdam. Kaže, pa moja dva igrača moraju da igraju u tvom timu. Ja ću ove da prodam, a nove kad dovedem, samo ih ti guraj, ti si zmaj, mašina, ti ćeš to da napraviš meni", istakao je Lalatović za Nova.rs pa zatim dodao:

"Ja ga gledam, vraćam kovertu nazad. Prvo treba da te bude sramota, nisam ja tvoj potrčko, pogrešno si me protumačio, da ću da uzmem pare i da budem potrčko. Da si mi donio 2 miliona, odbio bih. Tvoji igrači će igrati samo ako zasluže. Gledao me i onako drsko pitao da li sam siguran? Sad sam sigurniji, apsolutno neću. Posle toga, sjedio sam u kafiću i čitao novine, u gradu u kom sam tada radio. Vidim, staje jedan Range Rover. Čitam novine, držim naočare, liepo vreme bilo. Bacim pogled lijevo, vidim dvojicu istetoviranih, ruke iz teretane, dva minuta gledaju mene. Meni nije svejedno, dva minuta kao čitam novine, ali moje oko je lijevo. Onda sam ih samo preko ramena pogledao i vratio se novinama. Da li su htjeli da me zaplaše, ne znam ni ja šta. Nemam čega da se plašim, nisam ukrao, ništa loše nisam uradio, ogovarao, ne prepričavam, ne iznosim."

Promo

Top Komentari

K79
Njega onda trebamo staviti za selektora tako bi jedino mogli biti sigurni da menadžeri nece krojiti sastav haha
6 0
sslazio
Nazalost, tako fudbal danas funkcionise. Treneri kod nas ne rade za platu koja je uglavnom skromna nego za naknade menadzera. Jedan od rijetkih koji je ovako postupio... Svaka cast.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi