Laporta nije smio u avion s igračima Barcelone, put do Porta kao vječnost, ali ljubav jača od svega
Foto: AP Photo/Joan Monfort

Zna se što nije smio ući u avion

Laporta nije smio u avion s igračima Barcelone, put do Porta kao vječnost, ali ljubav jača od svega

Endin Čaušević

Barcelona večeras igra u gostima protiv Porta utakmicu drugog kola grupne faze Lige prvaka, a u centru pažnje našao se predsjednik katalonskog kluba Joan Laporta koji je imao problem zbog odlaska u Portugal kako bi gledao večerašnji meč.

Katalonci su odlično otvorili novu sezonu Lige prvaka jer su u prvom kolu na svom terenu deklasirali Antwerp sa 5:0, a pobjedu je upisao i Porto koji je kao gost uspio da pobijedi ukrajinski Shakhtar sa 3:1.

Sigurno je da nas na Dragau večeras očekuje sjajna utakmica jer Porto i Barcelona gaje napadački fudbal i s razlogom se očekuje mnogo uzbuđenja i golova.

Međutim, u centru pažnje pred utakmicu u Portu našao se predsjednik katalonskog kluba Joan Laporta koji jučer nije otputovao s ekipom iako je bio na spisku putnika.

Laporta se nije našao u avionu Barcelone koji je otputovao za Portugal, a španski mediji na kraju su uspjeli doći do informacije da je to zbog zdravstvenih problema, no da će predsjednik Blaugrane ipak biti prisutan na meču.

Oglasi

Katalonski Sport objavio je da su ljekari savjetovali Laporti da smanji putovanja i da ne putuje avionom jer ima određenih zdravstvenih problema.

Ipak, Laporta večeras želi da bude u loži na Dragau kako bi bodrio svoj tim i našao je način kako da dođe do Porta.

On je putovao vozom do Madrida, a iz glavnog grada Španije automobilom se sa svojim saradnicima uputio prema Portu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Laporta će biti večeras na utakmici Porto - Barcelona, a potom će prenoćiti u ovom gradu i sutra će put Barcelone. S druge strane igrači Barce će se kući vratiti odmah po završetku večerašnjeg meča.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi