Lampard: Ancelotti može raditi gdje hoće
EPA

Žao mu je zbog otkaza

Lampard: Ancelotti može raditi gdje hoće

Smjenu Carla Ancelottija u Napoliju prokomentarisao je i trener Chelseaja Frank Lampard.

Italijan je s Napolijem sinoć razbio Genk (4:0) i izborio plasman u play-off Lige šampiona, a kao 'nagradu' za taj uspjeh na kraju je od De Laurentiisa dobio - otkaz.

Scenarij je to kakav se dao naslutiti, s obzirom da je Ancelotti nedavno podržao pobunu fudbalera protiv prvog čovjek kluba, a za novim angažmanom neće tragati dugo, jer već sada špekuliše se da će upravo on naslijediti Emeryja na klupi Arsenala.

Po pitanju Ancelottijeve budućnosti nije zabrinut ni Lampard.

"Prema Ancelottiju imam veliko poštovanje, jako mi je žao zbog njega. Posljednji mjeseci nisu mu bili nimalo laki", rekao je Lampard na konferenciji za medije, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Takav trener, naravno, može raditi bilo gdje na svijetu. I to na najvišem nivou", dodao je trener Chelseaja.

Uz Arsenal, špekuliše se kako Ancelottija želi dovesti i Everton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi