Ancelotti sinoć dobio otkaz, ali se već sprema na put za Englesku
Ancelotti je napustio Napoli

Dva engleska kluba žele vidjeti Italijana na svojoj klupi

Ancelotti sinoć dobio otkaz, ali se već sprema na put za Englesku

S. Pašalić

Carlo Ancelotti je kasno sinoć i zvanično dobio otkaz na klupi Napolija.

U posljednje vrijeme se dosta pisalo o tome da italijanski stručnjak napušta Napolija, a to se sinoć i potvrdilo iako je on odveo ovaj klub u nokaut fazu Lige prvaka.

Napolitanci su međutim prije utakmice protiv belgijskog kluba bili devet utakmica bez pobjede u svim takmičenjima pa je Aurelio De Laurentiis odlučio da je vrijeme za promjenu.

Ancelotti se zadržao u Napoliju samo godinu i pol dana, a nakon otkaza su već krenule priče o njegovoj narednoj destinaciji.

Tako engleski mediji pišu da Arsenal i Everton žele vidjeti italijanskog stručnjaka na svojoj klupi.

Topnici su nedavno uručili otkaz Unaiju Emerija, a kao privremeno rješenje je izabran Fredrik Ljungberg.

Everton s druge strane također igra jako loše ove sezone zbog čega je Marco Silva prije nekoliko dana dobio otkaz na klupi ovog kluba.

Oba kluba žele vidjeti na svojoj klupi Ancelottija i spremni su da uđu u pregovore s njim, a ostaje da se vidi da li će 60-godišnji stručnjak odlučiti da prihvati ponudu jednog od ova dva kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi