Lampard optimista: Uz nekoliko pojačanja možemo se boriti s Liverpoolom i Cityjem

Trener Chelseaja

Lampard optimista: Uz nekoliko pojačanja možemo se boriti s Liverpoolom i Cityjem

Trener Chelseaja Frank Lampard smatra kako će ovaj tim uskoro ponovo moći da konkuriše za titulu u Premier ligi.

Lampard, koji je na klupu Chelseaja sjeo prošlog ljeta, smatra kako njegovom timu treba samo nekoliko pojačanja i da će ponovo moći da se bori za prvu poziciju.

"Ja sam uvijek prvi koji će da kritikuje sebe, da sagledam šta smo mogli bolje, ali što više razmišljam, uviđam da sam prilično sretan četvtom pozicijom. Znali smo da nas čeka kompetitivna, teška godina za borbu za prva četiri, a tu smo trenutno. Sada je pitanje kako možemo dalje da napredujemo. Znamo da imamo mlade igrače, da ponekad tražimo konstantnost. Jesmo zadovoljni, ali želimo mnogo više", započinje nekadašnji sjajni vezista i osvrće se na borbu za titulu u budućnosti:

"Neću da trčim pred rudu jer je veoma jasno šta su Liverpool i Manchester City uradili u prethodne dvije - tri sezone. Bio bih vjerovatno pomalo budala kada bih tvrdio da ćemo ih brzo stići".

"Mi imamo dobre mlade igrače, imali smo i iskusne koji su im ove sezone pomagali. Ali, znamo u kojim segmentima trebamo napredovati i pojačati se. Osjećam da idemo u pravom smjeru. Ako dovedemo igrače na ključnim pozicijama, vjerujem da možemo stići City i Liverpool", poručio je popularni Frankie.  

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Chelsea je trenutno na 4. poziciji u Premier ligi i ako se sezona nastavi borit će se za to mjesto s Manchester Unitedom i Tottenhamom.

Podsjetimo, do kraja Premiershipa ostalo je još samo devet susreta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi