Bez pogodaka u Posušju, odluka pada u Goraždu

Mreže se nisu tresle

Bez pogodaka u Posušju, odluka pada u Goraždu

S. Mlaćo

Neizvjesno je bilo u Posušju gdje je Posušje ugostilo Goražde. Završilo je 0:0, te će pobjednik ovog meča biti odlučen na revanšu u nedjelju u Goraždu.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli skoro nijednu pravu priliku, a pred sami kraj gosti su zaprijetili preko Đokovića, no njegov pokušaj iz slobodnog udarca je otišao preko gola domaćih.

U nastavku nešto više uzbuđenja. Posušje je krenulo agilnije, a gosti su svoju šansu čekali iz kontri i polukontri. Sjajnu priliku imao je najprije Blagojević koji je izašao na Galića, ali nije pogodio. Samo par minuta kasnije gosti su na isti način zaprijetili preko Korjenića, opet Galić brani.

Posušje je uzvratio u 66. minuti preko Ćuića, no ostalo je 0:0.

Pred sami kraj sjajna prilika za domaće. Šutirao je Džeba, no mreža gostiju se nije zatresla. Ostalo je 0:0.

Kvalifikacije za Prvu ligu FBiH:

HŠK Posušje - FK Goražde 0:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HŠK Posušje: Galić Ma., Bešlić, Jukić, Džeba, Čuić, Galić Mi., Mandurić, Landeka, Vištica, Bakula, Kovač.

FK Goražde: Ćulov, Korda, Đoković, Kurtović, Isaković, Kamenica, Korjenić, Ljuca, Mirković, Ćulov, Mujanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi