Skandal na utakmici Konferencijske lige: Na stadionu u Prištini prikazana karta sa žestokom porukom

Bit će posla za UEFA-u

Skandal na utakmici Konferencijske lige: Na stadionu u Prištini prikazana karta sa žestokom porukom

Haris Zilić

Nove nemile scene i političke poruke na utakmici UEFA konferencijske lige.

Duel Lapija sa Kosova i podgoričke Budućnosti u prvom pretkolu nije mogao bez političkih skandiranja na stadionu u Prištini.

Naime, navijači Lapija su prvo pozvali se Albance i Kosovare da napune stadion u Prištini, a tokom utakmice su razvili kartu Crne Gore uz natpis: "Vi ste sljedeći".

UEFA će sigurno za ovakve političke poruke sankcionisati klub sa Kosova, a navijači Lapija su izjavili da je ovo samo osveta za scene kakve su ih dočekali u prvoj utakmici u Podgorici, gdje je bilo vrijeđanja i nacionalnih skandiranja.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ovome dodjamo da je Budućnost osigurala plasman dalje sa ukupnih 2:4. U prvom meču u Podgorici slavili su sa 2:0, a sinoćnji revanš u Prištini završen je 2:2.

Budućnost će u drugom pretkolu UEFA konferencijske lige odmjeriti snage sa islandskim Breidablikom.

Top Komentari

denimen9
Treba denacificirati šipce izgleda.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi