AS: Barcelona je odabrala trenera!

Xavijev nasljednik

AS: Barcelona je odabrala trenera!

Edmir Škorić

Barcelona je nedavno saznala da na ljeto ostaje bez trenera, budući da je aktuelni trener Xavi Hernandez nagovijestio odlazak na kraju sezone.

Xavi je s Barceloni donio titulu u Španiji prošle sezone, no u ovoj se njegov tim jako pati i ima osam bodova zaostatka za vodećim Realom iz Madrida. Iako ima ugovor do ljeta 2025. godine, Xavi je donio odluku ad na kraju sezone napusti Katalonce.

Barceloninu klupu preuzeo je nakon što mu se dugo dodvoravao predsjednik Joan Laporta. Preuzeo je tim u novembru 2021. godine. Očekivalo se da bude rješenje kluba na duge staze, no nakon serije ne baš dobrih igara i rezultata, bivši veznjak Katalonaca je objavio da odlazi čim završi sezona.

Već danima se u medijima provlače razna imena u kontekstu novog trenera Barcelone. Ozbiljnih kandidata bilo je nekolikom ali prema pisanju madridskog lista AS, pala je odluka - Roberto De Zerbi.

De Zerbi će biti prvi kandidat i Laporta će s njim ući u pregovore. Naravno, tek trebaju sve strane da se izjasne, ali svakako Italijan ne bi imao ništa protiv vođenja tako velikog kluba, a on je radeći u Brightonu privukao pažnju najjačih evropskih fudbalskih timova.

S njim na klupi engleski tim igra zaista sjajan i otvoren fudbal, ima 16 pobjeda na 36 mečeva. Iako mu ugovor vrijedi do ljeta 2026., sigurno da postoji način da ga Barcelona otkupi od Brightona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije Brightona trenirao je Šahtar, te u Italiji Sassuolo, Benevento, Palermo, Foggiju i Darfo Boario. Ima dva trofeja u trenerskoj karijeri, što nije loše s obzirom na to kakve timove je vodio.

Tek mu je 44 godine i mnogi već sada govore da će u budućnosti biti jedan od najboljih svjetskih trenera, a prvi pravi i veliki izazov bi mogao imati od ljeta na klupi Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Pusta maštanja. Katalonaka sirotinja i vlazni snovi. Ako ništa to im niko ne može osporiti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi