Laporta nema dilemu: Taj dečko mi je bolji i od Mbappea i želim da bude s nama

Sastanak trajao tri sata

Laporta nema dilemu: Taj dečko mi je bolji i od Mbappea i želim da bude s nama

E. Škorić

Predsjednik Barcelone Joan Laporta očigledno isuviše cijeni svoje nogometaše.

Možda neke manje, neke više, ali kada je riječ o Ousmaneu Dembeleu, tu prvi čovjek katalonskog kluba nema nijednu dilemu.

"Sviđa mi se Ousmane Dembele i za mene je on bolji od Kyliana Mbappea. On želi da ostane, mi želimo takođe da on ostane s nama. Radi se o tome da njegovi agenti donose prijedloge igraču, a mi želimo da pokažemo da se ne radi samo o novcu", rekao je Laporta.

Francuski nogometaš je navodno odbio prijedlog Barcelone o produženju ugovora, ali u klubu će nastaviti da vrše pritisak kako bi ga zadržali, a možda je i sama ova izjava Laporte najbolji pokazatelj u kojem pravcu se ide.

Dembele je imao velikih problema s povredom, nedavno se ponovo vratio na teren i nema sumnje da je vrhunski nogometaš, uostalom nije tek onako plaćen desetine miliona eura Borussiji Dortmund.

Inače, Dembeleu se bliži kraj ugovora, a on ima neke izvrsne ponude na stolu, što je potvrdio njegov agent Moussa Sissoko, koji se danas sastao sa direktorom Barce Mateuom Alemanyjem te su pregovarali puna tri sata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moj klijent ima želju ostati, ali takođe, on ima izuzetno zanimljive ponude koje su na razmatranju", rekao je Sissoko navodno sportskom direktoru Barce.

Xavi, koji je nedavno imenovan za novog trenera Barcelone umjesto Ronalda Koemana, uporno govori da je Dembele jedan od najvažnijih igrača za njegov projekat i želi da se po svaku cijenu igraču ispune sve želje kako bi on ostao još dugo godina u klubu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...kad bi se igrao fudbal u invalidskim kolicima,kao ona kosarka za invalide,Dembele bi bio najbolji igrac na svijetu.
3 6
user1601076490
Barcelona hodajuća bolnica i skupina staraca.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi