Ljutiti Laporta sinoć je ušao u svlačionicu i razgovarao s trojicom

Igrače ostavio po strani

Ljutiti Laporta sinoć je ušao u svlačionicu i razgovarao s trojicom

Eldar Ganibegović

Barcelona je sinoć u 4. kolu Lige prvaka remizirala s Interom 3:3 i skoro pa ostala bez šansi za plasman u osminu finala.

Ako Inter osvoji tri boda u naredna dva kola, što je vrlo realno već protiv Plzena u narednom kolu, Barcelonu ćemo drugo proljeće u nizu gledati u Evropskoj ligi.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta otišao je u svlačionicu momčadi nakon remija s Interom, a detaljan opis događaja donosi španski Sport.

Španski list primjećuje da je bilo trenutaka napetosti u svlačionici, ali Joan Laporta je uvjerio Xavija da i dalje ima podršku.

"Laporta je bio jako uzrujan, s obzirom na napore koje je uložio ovog ljeta da izgradi konkurentnu momčad. Predsjednik je odlučio otići u svlačionicu, ali nije razgovarao s igračima, samo s Xavijem i njegovim pomoćnicima Oscarom Hernandezom i Sergiom Alegreom.

Glavna briga bila je kako će igrači reagovati nakon ove utakmice, pogotovo jer se u nedjelju igra vrlo važna utakmica: El Clasico na Bernabeuu.

Oglasi

Osim ekonomske katastrofe koja se predviđa ako Barcelona ispadne iz Lige prvaka, Laporta je bio zabrinut zbog razvoja nekih igrača. Pogreške Piquea i Busquetsa, dvojice kapitena, izazvale su nezadovoljstvo. Sada Laporta ima i dodatni razlog za propitivanje situacije njih dvojice, nakon što su odbili smanjenje plata.

Laporta je rekao Xaviju da nešto poduzme oko početne postave uoči utakmice protiv Real Madrida. Trener je odgovorio da nije vrijeme za eksperimente i da su njegova rješenja u obrani ograničena.

Zaključak sastanka bio je jasan: sve je u Xavijevim rukama. Laporta i direktori kluba očekuju hitnu reakciju na utakmici u nedjelju", piše sport.es.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako navode španski mediji, Xavi je uvjeren da Gerard Pique više nije rješenje za važne utakmice. Treneru Barcelone za sada su "vezane ruke i noge", jer su povrijeđeni Ronald Araujo, Jules Kounde i Andreas Christensen.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi