LASK šokirao Salzburg i preuzeo vrh tabele u Austriji
Foto - EPA

Derbi kola pripao LASK-u

LASK šokirao Salzburg i preuzeo vrh tabele u Austriji

M. Šljivak

LASK iz Linza novi je lider austrijske Bundeslige.


Ekipa Valeriena Ismaela je u derbiju 19. kola šokirala na gostovanju Salzburg i slavila je pobjedu od 2:3, te je preuzela vrh tabele.

Već nakon 25 minuta igre LASK je imao dva gola prednosti. Pogađali su Frieser u 20. i Holland u 25. minuti meča.

Salzburg se vratio u meč pogotkom Okugawe u 40. minuti, ali LASK se nije predavao već je drugim golom Friesera u 56. minuti ponovo povećao prednost (1:3).

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Do kraja Salzburg pogađa preko Mwepua za konačnih 2:3, ali poraz nije mogao izbjeći i tim iz Linza nosi kući velika tri boda.

LASK je postao prvi tim koji je ove sezone pobijedio Salzburg u Bundesligi i što je značajnije preskočio je rivala na vrhu tabele. LASK je sada prvi sa 45 bodova, dok Salzburg ima bod manje.

Top Komentari

Milos1312
Hoce li ikad iko spomenuti Huseina Balica, momka koji je dosao u Lask u zimskom prijelaznom roku, u debiju je usao sa klupe i pogodio. U ovoj je tekmi usao u drugom poluvremenu. 96-to godiste momak i sigurno je potencijal za repku. Igrao je za u-21 Austriju, za A selekciju jos ne. Nadam se da ga neko prati iz saveza isto kao i Arslanagica koji je najbolji stoper koji trenutno moze igrati za nas. I prestanite samo kopirati postove, de se malo informisite i vi. Smijete i nesto svoje dodati
1 0
re_aL7
Ode moj tiket u smeće
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi