Zrinjski poražen u Linzu, ali u Mostaru će itekako imati čemu da se nada zahvaljujući Bilbiji
Foto: HŠK Zrinjski

Plemići osvjetlali obraz bh. nogometa

Zrinjski poražen u Linzu, ali u Mostaru će itekako imati čemu da se nada zahvaljujući Bilbiji

Edmir Škorić

LASK je u Linzu ugostio Zrinjski u prvom meču play-offa Evropske lige te je slavio sa 2:1.

Zrinjski je bez prevelikog pritiska došao u Austriju, budući da je aktuelni prvak Bosne i Hercegovine ranije samim plasmanom u play-off Evropske lige osigurao nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Svakako da bi Plemići radije da igraju u grupama Evrospke lige i neće odustati od toga, ali neće biti lako proći ekipu LASK-a koja je večeras pokazala da je jako kvalitetna, mada treba odati priznanje i gostima iz Mostara za hrabru i odlučnu igru.

Nagrađeni su na kraju golom koji bi mogao biti jako važan pred revanš u Mostaru.

Na samom početku utakmice Žulj je iskoristio odbijanac i na kraju matirao Marića za slavlje domaćih. Već u 11. minuti bilo je 2:0. Ponovo je Žulj sjajno pogodio sa 20 metara.

Oglasi

Zrinjski prijeti preko Malekinušića, zatim i Bilbije, ali je sviran faul u napadu i ostalo je 2:0. U 26. minuti dobra akcija Zrinjskog i pogodak Malekinušića, ali nažalost je poništen.

Prijeti Zrinjski nakon prekida u 34. minuti. Batarelo je šutirao glavom, lopta ide malo preko gola. Prije toga sjajno je ubacio Ivančić. Veliku šansu bh. tim je imao u 38. minuti. Ćuže je pogodio stativu... Imao je LASK do kraja još jednu priliku, ali na sreću Renner je pucao pored gola.

Renner je u sedmoj minuti nastavka bio u velikoj šansi, ali nije pogodio. Rasplamsala se igra u nastavku meča, a Zrinjski je čekao svoju šansu i na kraju dočekao.

U 71. minuti je Kiš izveo prekid, a sjajni Nemanja Bilbija u padu loptu poslao u mrežu nemoćnog domaćeg golmana Lawala. U samoj završnici LASK je mogao do trećeg gola, Žulj do hat-tricka, ali je sjajni Marić sjajno reagovao i spasio Zrinjski.

Oglasi

Kako smo već i kazali, Zrinjski u džepu već ima grupnu fazu Konferencijske lige i neće biti prevelikog razočarenja ako se ne prođe LASK.

Mostarci su ove sezone ispisali historiju bh. nogometa i postali prvi klub iz naše zemlje koji će igrati grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

LASK - Zrinjski 2:1

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

LASK LINZ: Lawal, Ziereis, Andrade, Luckeneder, Flecker, Horvath, Jovičić, Renner, Žulj, Mustapha, Usar.

ZRINJSKI: Marić, Senić, Batarelo, Ćorluka, Tičinović, Čanađija, Rami, Ivančić, Ćuže, Malekinušić, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665931807
Ekipi koja gaji politiku NDH a če biti teže u Mostaru na stadionu za koji su rekli da je njihov ratni plijen,
8 3
Zaccheroni
Mrzin zrinjski
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti