Maksimalna ocjena za nastup igrača na meču je 10, ali napadač Ajaxa je "prebacio" sve granice

Dosad nezabilježeno

Maksimalna ocjena za nastup igrača na meču je 10, ali napadač Ajaxa je "prebacio" sve granice

E. Škorić
Teme:

Ajax je u subotu u prvenstvenom ogledu s Venlom slavio s 13:0 i to u gostima.

To je rekordna pobjeda Ajaxa u nizozemskoj Erediviziji i općenito jedna od najvećih u povijesti nizozemskog nogometa.

Zaista nikome nije jasno kako su gosti iz Amsterdama, bez obzira na sve kvalitete koje posjeduju, uspjeli tako poniziti rivala, pa dati 13 pogodaka i uz to sačuvati mrežu.

Posebno se istakao Lassina Traore, koji je postigao čak pet golova i upisao tri asistencije u visokoj pobjedi Kopljanika.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Whoscored.com, stranica specijaliziranja za ocjenjivanje nogometaša, objavila je da je na osnovu učinka u meču s Venlom Traore trebao da dobije ocjenu 15.08! Ipak, jasnao je, najveća ocjena je 10, pa je Traore na kraju morao da se zadovolji 'samo' desetkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi