Glupost godine, pa primljen gol: Najgoru ofsajd zamku ikad vidjeli smo večeras u Ligi nacija

Hrabrost im se nije isplatila

Glupost godine, pa primljen gol: Najgoru ofsajd zamku ikad vidjeli smo večeras u Ligi nacija

Eldar Ganibegović

Bizarna situacija dogodila se u utakmici Latvije i Andore u D diviziji Lige nacija. 

Prilikom jedne od akcija u blizini šesnaesterca Andorci su faulirali suparnika i kao rezultat toga sudac je dosudio slobodan udarac za Latviju. Dvojica Latvijaca spremala su se izvesti faul, a reprezentacija Andore stala je u kazneni prostor kako bi pokrila svoje protivnike. Tada se dogodilo nešto neobično.

Kada je Latvijac poslao loptu u kazneni prostor, četvorica gostujućih defanzivaca istrčala su u namjeri da naprave ofsajd zamku.

Kao rezultat toga, ispred gola su se našla tri nečuvana igrača Latvije, koji nisu bili u ofsajdu. Jedan od njih je uhvatio loptu i pospremio je u mrežu. Nepotrebno je reći da ofsajd zamka Andori definitivno nije uspjela.

Defanzivci reprezentacije Andore već su koristili sličan potez u prošlosti. Tijekom kvalifikacijske utakmice za EURO 2020. s Turskom odigrali su gotovo identičnu ofsajd zamku. Tada, međutim, nisu kažnjeni primljenim golom.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Latvija je danas slavila s 3:0, a golove za Latvijce postigli su Janis Ikaunieks iz jedanaesterca i Roberts Uldrikis koji je dva puta bio strijelac.

Top Komentari

Kladionicar_iz_mira
Pa cist ofsajd
1 4
VenamaHrabrih
Šta su "Andorijanci"?!? Vanzemaljci koji brane opismenjavanje dnovinarima?
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi