Lautaro Martinez dobio dodatnu suspenziju poslije gluposti protiv Cagliarija

Dva meča kazne

Lautaro Martinez dobio dodatnu suspenziju poslije gluposti protiv Cagliarija

Napadač Intera Lautaro Martinez kažnjen je od strane Italijanskog nogometnog saveza nakon crvenog kartona kojeg je dobio protiv Cagliarija prije nekoliko dana. 

Inter je u tom susretu remizirao protiv Cagliarija (1:1), a Lautaro je dobio crveni karton u 94. minuti. Sudac mu je prvo pokazao žuti karton, a nakon što je Martinez nastavio protestvovati, pokazao mu je još jedan i samim tim put u svlačionicu.

Dok je izlazio s terena udario je u staklo koje se nalazi na putu prema tunelu i zbog svega zaradio suspenziju od dvije utakmice. To znači da će propustiti derbi della Madonnina koji je na rasporedu 9. februara.

Osim suspenzije na dvije utakmice, Martinez je dužan napuniti kasu Saveza sa 15,000 eura. Pored derbija s Milanom, propustit će i susret protiv Udinesea koji je na rasporedu u sljedećem kolu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo će biti veliki udarac za Inter jer se radi o igraču koji je ove sezone ukupno postigao čak 16 golova na 26 utakmica.

Inter se trenutno nalazi na 2. poziciji u Seriji a sa tri boda manje od lidera Juventusa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi