Lautaro bez milosti prema Arsenalu: Objasnio im što ne želi potpisati za njih

Ostaje u Interu

Lautaro bez milosti prema Arsenalu: Objasnio im što ne želi potpisati za njih

E. Čaušević

Engleski mediji objavili su jutros da Arsenal želi dovesti Lautara Martineza do kraja prelaznog roka.

Ugledni novinar Gianluca Di Marzio objavio je da je Arsenal pokazao veliki interes za dovođenje argentinskog napadača i da su već počeli pregovore s Interom.

Inter je prošle sezone nakon 11 godina čekanja konačno uspio da osvoji Scudetto, te su navijači očekivali da će u narednoj sezoni napraviti još neki iskorak, ali teško da će se to desiti.

Naime, na kraju sezone bilo je jasno da se klub s Meazze nalazi u teškoj finansijskoj situaciji i da će biti primorani da prodaju neke od svojih najvažnijih igrača.

Prvi koji je otišao je Achraf Hakimi, a mnogi klubovi pokazali su interes za Romelua Lukakua i Lautara Martineza.

Arsenal je kontaktirao čelnike Intera i jasno im dao do znanja da žele angažovati Laztara, a italijanski klub spreman je da pusti Argentinca ukoliko dođe prava ponuda.

Oglasi

Međutim, ubrzo nakon toga reagovao je i Lautaro koji je poručio da ne želi preći u Arsenal i da mu je cilj da i naredne sezone nosi dres Intera.

Također, Lautaro je dodao da bi transfer u Englesku razmatrao jedino u slučaju da ga traži klub koji će naredne sezone igrati u Ligi prvaka što s Arsenalom nije slučaj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lautaro je član Nerazzurra postao 2018. godine. Stigao je iz argentinskog Racinga za gotovo 23 miliona funti i ispostavio se kao pravo pojačanje kluba.

U protekle tri sezone Martinez je odigrao ukupno 132 utakmice u dresu Intera i zabio je 49 golova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

GangEvil877777
Pa nije budala,cuj u arsenal smijesno
7 4
JuventinoBK
Jel im u stilu gazije objasnio? Hahahhsh
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi