Novi fudbalski romantik - Arabija je bogata iskušenjima, a on samo kaže: "Inter ale, Inter"

Agent Lautara Martineza ispričao detalje

Novi fudbalski romantik - Arabija je bogata iskušenjima, a on samo kaže: "Inter ale, Inter"

Eldar Ganibegović

Lautaro Martinez bio je još jedna od zvijezda evropskog fudbala koju su u redovima nekog svog kluba htjeli vidjeti šeici iz Saudijske Arabije. Nije im to pošlo za rukom, a agent argentinskog napadača otkrio je da je Lautaro zaista pravi fudbalski romantik i da mu je Inter bio ispred arapskog novca.

Saudijska Arabija je ovog ljeta postala jedan od centara svjetskog fudbala jer je izdvjajajući ogromna finansijska sredstva dovela u svoje klubove velika fudbalska imena poput Neymara, Benzeme, Manea i mnogih drugih, dok je još zimus stigao Ronaldo.

Neke igrače nisu mogli kupiti nikakvim novcem, a jedan od njih je i napadač Intera, Lautaro Martinez. Njegov agent otkrio je da je ponuda bilo, ali da je za njegovog klijenta Inter broj jedan.

"Arabija je zemlja bogata iskušenjima", priznao je Alejandro Camano, agent igrača, pa nastavio:

"Lautaro je dobio mnogo ponuda, ali kada s njim razgovaram o tim prilikama, on odgovara jednostavnim tonom 'Inter Ale, Inter'. Njegova povezanost sa navijačima i klubom je apsolutna, zbog čega nije razmatrao druge ponude ovog ljeta. Previše voli Milano i Interov dres."

Agent je govorio i o mogućnosti produženja ugovora Lautara Martineza s Interom, te i na taj način obradovao navijače trenutno prvog tima na tabeli Serije A:

Oglasi

"Sretan je, kapiten je tima i nedavno je po drugi put postao otac. Mislim da je produženje ugovora izvodljiva opcija. Razgovarali smo o tome i s Interom i s Lautarom. Veza s klubom je izuzetno važna i obećali smo da ćemo zajedno s upravom raditi na obezbjeđivanju spokoja obe strane".

"U ovom procesu stvaramo porodičnu atmosferu. Odnos s Interom postoji dugi niz godina, a mi ćemo raditi u mirnoj klimi. Naš cilj je da napravimo sretnog igrača koji osjeća veliki afinitet prema ovom projektu koji dobro ide. Nakon prošlosezonskog finala Lige prvaka, nadamo se da ćemo svi ove godine uživati ​​u osvajanju titule", zaključio je Camano, prenosi Gazzetta dello Sport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lautaro Martinez je u redove Intera došao na ljeto 2018. godine iz argentinskog Racinga gdje je pružao odlične partije, a to mu je bio i prvi klub u seniorskom fudbalu.

Za reprezentaciju Argentine Lautaro Martinez je već skupio 50 nastupa i postigao 21 pogodak.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi