On nije prijatelj on je pravi brat: Super Mario brutalno prozvao Inter zbog Edina Džeke

Vratio se u Tursku

On nije prijatelj on je pravi brat: Super Mario brutalno prozvao Inter zbog Edina Džeke

Endin Čaušević

Mario Balotelli vratio se u Tursku nakon samo godinu dana koliko je proveo u švicarskom Sionu, te je potpisao za Adana Demirsport gdje je i ranije nastupao. Super Mario je dao opširan intervju u kojem je, između ostalog, pričao i o Edinu Džeki.

Balotelli je prvi put u Tursku stigao na ljeto 2021. godine kada je napustio Monzu i potpisao za Adanu gdje je imao poprilično dobru sezonu, ali je sve iznenadio godinu dana kasnije kada je odlučio da ide u Sion za tri miliona eura.

Međutim, ovaj 33-godišnji napadač se u Švicarskoj nije baš najbolje proveo i nakon raskida ugovora odlučio je da se vrati u Tursku.

Balotelli je potpisao jednogodišnji ugovor s Adanom i ponovo ćemo ga gledati u turskoj Superligi koja je ovog ljeta dobila zaista veliki broj zvijezda, a Super Mario je samo upotpunio tu priču.

On je dao prije nekoliko dana i opširan intervju za italijanske medije, a jedna od tema bio je i Edin Džeko s kojim je Balotelli igrao nekada u Manchester Cityju i ostali su u dosta dobrim odnosima.

Oglasi

Obojica nastupaju sada u Turskoj i sigurno da će njihov susret biti itekako zanimljiv kada budu igrali Adana i Fenerbahče. Balotelli je hvalio Dijamanta, a poručio je da su u Interu postali sigurno svjesni kakvog igrača su izgubili.

"Interu sigurno nije lako da zamijene Edina Džeku i to se jasno vidi. Ne znam da li se kaju što su ga pustili, ali su svjesni sigurno kakvog igrača su izgubili. On je pravi fenomen i fantastičan fudbaler, igrao sam s njim i znam o čemu pričam. Mnogo više je dao nego Lukaku, a na kraju su njega pustili, a Romelua htjeli ostaviti. To mi nije nikako jasno", rekao je Balotelli.

Ranije se špekulisalo da bi se Balotelli čak mogao vratiti u Inter nakon više od deset godina, ali od toga nije bilo ništa.

"Znam da se to pričalo, ali neće od toga biti ništa sve i da dođe ponuda jer zaista nemam namjeru da u Interu budem četvrti napadač", jasan je Super Mario.

Poručio je da je sretan što se vratio u Tursku.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Osjećam se jako dobro u Adani i sretan sam što mi se pružila prilika za povratak. Dat ću sve od sebe. Drago mi je što su me navijači ponovo sjajno dočekali".

Balotelli je u prvom mandatu u dresu Adane na 33 zvanične utakmice zabio čak 19 golova, a u ovom klubu se nadaju da Italijan može nastaviti u tom ritmu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi