Carlo Ancelotti saopštio Florentinu Perezu da u Realu želi Džekinog saigrača

Lautaro Martinez na meti Italijana

Carlo Ancelotti saopštio Florentinu Perezu da u Realu želi Džekinog saigrača

Eldar Ganibegović

Karim Benzema napustio je Real Madrid na iznenađenje mnogih, a klub iz prijestolnice Španije ovog ljeta itekako mora poraditi na dovođenju njegove zamjene. Carlo Ancelotti već ima neka imena u glavi.

Iako mu je isticao ugovor, mnoge navijače Real Madrida iznenadilo je kada su saznali kako će klub napustiti ubojiti francuski napadač Karim Benzema.

Čak 14 godina je bio u klubu nakon dolaska iz Lyona i udarna igla naročito nakon odlaska Cristiana Ronalda 2018. godine, no došlo je vrijeme za rastanak.

Carlo Ancelotti, trener Real Madrida, nema vremena da sjedi skrštenih ruku i već razmišlja o tome koga bi mogao dovesti predstojećeg ljeta.

Svakog prijelaznog roka s Real Madridom se povezuje masa igrača, no na kraju samo odabrani stignu na Santiago Bernabeu stadion, a tako će biti i sada.

Oglasi

Kada je u pitanju vrh napada, čini se da su se Madriđani pored Harryja Kanea skoncentrisali i na dovođenje jednog napadača koji je igrao finale Lige prvaka ove sezone.

Svjetski prvak s Argentinom, Lautaro Martinez, želja je Carla Ancelottija i on želi da ga od naredne sezone vidi u redovima Real Madrida kao jedna od zamjene za Karima Benzemu. 

Kako javlja Mundo Deportivo, Ancelotti njegov stil igre vidi kao najbliži Benzeminom, te smatra kako bi odlično sarađivao s Viniciusom Juniorom i Karimom Benzemom. 

Real Madrid želi dovesti još jednog beka, koji može glatko igrati na obje strane terena. Carlo Ancelotti je to već saopštio Florentinu Perezu i njih dvojica zajedno rade na ovoj situaciji. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevksi klub se suočio sa ozbiljnim problemima na lijevoj strani odbrane, gdje je Eduardo Camavinga bio primoran da preuzme ovu ulogu nakon povrede Ferlanda Mendyja.

Na suprotnoj strani, Carlo Ancelotti ima i Danija Carvajala, Lucasa Vasqueza i Alvara Odriozolu, no želja im je da dovedu svog bivšeg igrača, Achrafa Hakimija, koji trenutno nastupa za PSG, no navodno ne bi imao ništa protiv prelaska u Real Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi