Lazar Marković oduševio javnost u Srbiji: Pomoć starijim komšijama je sada prioritet

Humani gest igrača Partizana

Lazar Marković oduševio javnost u Srbiji: Pomoć starijim komšijama je sada prioritet

E. Čaušević

U Srbiji je jučer proglašena vanredna situacija zbog pandemije koronavirusa.

Mnoge zabrane odnose se najviše za ljude starije od 65 godina, te su oni zamoljeni da ne izlaze iz svojih domova. Vlasti u Srbiji obećale su pomoć starijim ljudima što se tiče nabavke namirnica, a akcija je već počela.

Srbijanski mediji pišu da se akciji odazvao i fudbaler Partizana, Lazar Marković, koji je angažovao svoju porodicu, te će oni u narednom periodu voditi brigu o starijim ljudima koji žive u njihovom susjedstvu.

Ovaj potez igrača Partizana oduševio je javnost u Srbiji jer je jasno da Marković mora biti u kućnoj izolaciji. No, on je to sve stavio po strani kako bi pružio pomoć najugroženojijoj grupi.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti