U Feneru nastaje balkanska kolonija - Kod Džeke bi mogao još jedan 'Bosanac'

Reprezentativac Srbije želja istanbulskog kluba

U Feneru nastaje balkanska kolonija - Kod Džeke bi mogao još jedan 'Bosanac'

Midhat Šljivak

Turski velikan Fenerbahče neće se zaustaviti na sjajnim pojačanjima i balkanska kolonija u klubu mogla bi dobiti još jednog člana. To je srpski fudbaler Lazar Samardžić.

Fenerbahče je ovog ljeta odradio nevjerovatan posao što se pojačanja tiče. U klub su stigla velika imena poput Edina Džeke i Dušana Tadića, a očekuje se još dosta jakih imena u klubu.

Novi član istanbulskog velikana mogao bi postati još jedan srpski fudbaler. Radi se o Lazaru Samardžiću za kojeg je Fener poslao Udineseu zvaničnu ponudu od devet miliona eura.

Ta cifra vjerovatno neće biti dovoljna. Udinese traži barem 17 miliona za svoju zvijezdu, pa će turski klub vjerovatno morati dodatno podebljati ponudu za 21-godišnjeg veznjaka.

Samardžić je porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Njegov otac rođen je u okolini Živinica, ali Lazar nije imao dilemu za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti i odabrao je Srbiju.

Oglasi

Ranije je talentovani fudbaler prošao sve omladinske selekcije Njemačke, a u klupskoj karijeri koju je počeo u berlinskoj Herthi nastupao je još za RB Leipzig.

Treba napomenuti da Samardžić ima i brojne ponude italijanskih velikana. Za njegove usluge zainteresovani su Napoli, Inter i Milan.

Fenerbahče će dakle imati ogromnu konkurenciju u borbi za njegov potpis. Ponuđenih devet miliona eura je zaista premalo u ovom slučaju i ponudu će istanbulski velikan jednostavno morati podebljati i to poprilično.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Samardžić je prošle sezone nastupio u 39 utakmica za Udinese i ostvario je učinak od pet golova i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi