Juventus širom otvorio vrata još jednom Srbinu
Foto - Giuseppe Maffia

Dolazi i treći Orao

Juventus širom otvorio vrata još jednom Srbinu

Midhat Šljivak

Torinski Juventus pokušat će u januaru pojačati vezni red, a kao prvi pik Massimiliana Allegrija označen je reprezentativac Srbije Lazar Samardžić.

Juventus ima dosta problema s igračkim kadrom. Posebno se to odnosi na vezni red gdje stvari ne funkcionišu baš najbolje, pa je klub prinuđen reagovati u januaru.

Pokušat će Stara dama ojačati ekipu koja se upustila u borbu za šampionsku titulu i nekoliko poznatih imena se povezuje s dolaskom u Torino. Među njima je i srpski reprezentativac Lazar Samardžić.

Ovaj 21-godišnji veznjak prva je želja trenera Massimiliana Allegrija. Silno ga želi vidjeti u svom timu i smatra da bi njegovim dovođenjem ekipa dobila dodatnu snagu u igri prema naprijed.

Juventus će pokušati ovog fudbalera dovesti na šestomjesečnu posudbu iz Udinesea uz obavezan otkup ugovora ako se Bianconeri plasiraju u Ligu prvaka. Ovaj stav će iznijeti i pred tim iz Udina i vidjet ćemo hoće li ga uspjeti dovesti.

Oglasi

Samardžić je proteklog ljeta bio blizu prelaska u Inter. Došao je na ljekarske preglede u Milano, ali je posao propao u posljednji čas i on je ostao član Udinesea.

Pored reprezentativca Srbije Juve navodno kreće i po veznjaka Tottenhama Pierrea-Emilea Hojbjerga, te ofanzivca Sassuola Domenica Berardija.

S ovim igračima bi torinski tim izgledao znatno drugačije. Vjerovatno bi i Allegri morao igrati nešto ofanzivniji fudbal što navijači Juventusa i očekuju.

Lazar Samardžić je međutim postavljen kao primarna meta. Učinit će se sve kako bi on došao u klub u kojem bi ga dočekali saigrači iz reprezentacije Dušan Vlahović i Filip Kostić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone mladi veznjak je odigrao osam utakmica i postigao je dva gola u Seriji A. Prethodno je nosio dres RB Leipziga i berlinske Herthe.

Porijeklo ovog momka je iz Bosne i Hercegovine. Njegov otac je rođen u okolini Živinica.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Ja se nadam da ce druga dva odletjeti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi