"Lazio će osvojiti Scudetto!"

Sven-Goran Eriksson tvrdi

"Lazio će osvojiti Scudetto!"

E. Škorić

Legendarni švedski trener Sven-Goran Eriksson uvjeren je da će Lazio osvojiti Scudetto.

Lazio je nakon pobjede nad Interom došao na drugo mjesto Serije A i ima samo bod manje od lidera Juventusa. Iako su Rimljani prvobitno za cilj imali plasman u Ligu prvaka, ukazala im se prilika da se bore za Scudetto.

Eriksson, koji je bio trener Lazija kada je klub 2000. godine posljednji put osvojio naslov u Italiji, vjeruje da će klub s Olimpica biti prvak.

"Vjerujem da će Lazio osvojiti Scudetto. Njihova prva postava jače je od Intera ili Juventusa, a također imaju i više samopouzdanja od svojih rivala. Igraju bolji nogomet nego ijedna druga ekipa u Seriji A i u tome je stvar", kazao je Eriksson.

Gdje je Lazio najjači?

"Njihov vezni red je najbolji u Italiji bez ikakve rasprave. Mislim da takve veznjake ima malo koji klub u evropskom nogometu. To je srce Lazija".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je Lazio s Erikssonom bio prvak Italije, Simeone Inzaghi je igrao u napadu.

"Inzaghi je sjajna osoba, ne možete zamisliti koliko sam sretan zbog njega. Ovo je tek početak njegove karijere, zamislite gdje bi mogao biti za pet godina. Simone je jedan od onih trenera koji će se uvijek boriti za Scudetto ili Ligu prvaka. Siguran sam da mu neće smetati kako kažem kako je Ciro Immobile bolji napadač od bilo kojeg drugog u povijesti Lazija".

Top Komentari

Maestro
Ako osvoji bit će potpuno zasluženo igraju najdopadljiviji nogomet u Italiji
2 4
cigo
Kad pricamo o atraktivnosti tu je Atalanta ispred svih, kad pricamo o cvrstini i nekoj konstanti tu je lazio najbolji, u dobroj su formi i ne bi bilo cudo kad bi osvojili
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi