Basnoslovna cifra: Ovaj čovjek je fudbalerima Cluja obećao bogatstvo ako izbace Lazio
Ioan Varga fudbalerima Cluja obećao 200.000 eura premije ako izbace Lazio.

Težak zadatak za Rumune

Basnoslovna cifra: Ovaj čovjek je fudbalerima Cluja obećao bogatstvo ako izbace Lazio

E. Ganibegović

Danas se nastavlja takmičenje u Konferencijskoj ligi s osam utakmica šesnaestine finala. Jedna od utakmica u kojoj je favorit itekako izražen je ona između Lazija i Cluja.

Utakmica između italijanskog i rumunskog tima na rasporedu je od 21 sat na rimskom Olimpicu, te su nebesko-plavi veliki favoriti.

Kod gostiju zbog povrede neće biti Debeljuha, dok za Lazio neće igrati Radu, Romagnoli i Romero, no to ne bi trebao predstavljati veliki problem za njih.

Iako mnogi očekuju lagan prolaz Lazija, ima i rumunska ekipa svoju računicu u ovom dvomeču, a posebno ih je motivisao Ioan Varga.

Radi se o bivšem rumunskom fudbaleru koji je u toku svoje 12-godišnje karijere od 1979. do 1991. godine igrao za Jiul Petrosani, Dinamo i Ujpest, a sata je investitor u Cluju.

Prvi čovjek Cluja želi da nagradi igrače i stručni štab ukoliko prođu Lazio, te je spremio basnoslovnu cifru na ime premije ukoliko se to desi.

Oglasi

Naime, on je spreman da iz svog džepa podijeli 200.000 eura ukoliko se njegov tim plasira u osminu finala Konferencijske lige.

Ostaje da se vidi da li će iznos koji je obećao Joan Varga motivisati igrače Cluja da li će zaista proći Lazio u Konferencijskoj ligi.

Ukoliko dobiju dvomeč i plasiraju se u osminu finala Konferencijske lige, transilvanijski tim će inkasirati ni manje ni više nego 300.000 evra. Tako će ukupan iznos koji Rumuni sakupe od takmičenja u Evropi ove sezone premašiti 6,4 miliona eura.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Samo zato što se kvalifikovao u grupe Konferencijske lige, Cluj je prikupio enormnu sumu od 2,94 miliona evra. Na ovu sumu dodato je 1,5 miliona eura za pobjede u grupnoj fazi, ali i 166.000 eura za remi sa Balkanijem.

Osim toga, dobili su još 325.000 eura zato što su takmičenje u grupnoj fazi završili na drugom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi