Srbina će večeras sanjati u Firenci jer se obrukao za cijeli život

Nevjerovatno šta je uspio Milenković promašiti

Srbina će večeras sanjati u Firenci jer se obrukao za cijeli život

Endin Čaušević

Lazio i Fiorentina remizirali su večeras u jednom od derbija 20. kola Serije A odigravši na Olimpicu 1:1, a gosti će itekako imati za čime da žale jer su u samom finišu utakmice promašili nevjerovatan zicer za pobjedu.

Na Olimpicu smo gledali veoma dobru utakmicu koja je završena bez pobjednika iako smo na obje strane vidjeli mnoštvo dobrih prilika.

Lazio je odlično otvorio utakmicu i do prednosti je stigao već u osmoj minuti meča kada je Casale odlično pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Međutim, Fiorentina je početkom drugog poluvremena uspjela da se vrati u utakmicu. U centru pažnje našao se Gonzalez koji odličnim udarcem s vrha kaznenog prostora trese mrežu Lazija i poravnava na 1:1.

Malo ko je očekivao da se rezultat na ovoj utakmici više neće mijenjati jer smo do kraja drugog poluvremena vidjeli nekoliko velikih šansi na obje strane, ali je ipak ostalo 1.1.

Tragičar današnje utakmice sigurno je srbijanski defanzivac Nikola Milenković koji je propustio nevjerovatnu šansu u posljednjim sekundama utakmice.

Oglasi

Milenković je mogao donijeti Fiorentini velika tri boda kada je nakon centaršuta iz prekida bio sam u petercu Lazija, ali je sa svega nekoliko metara udaljenosti pogodio prečku.

Čini se da je iz ove situacije bilo teže promašiti nego pogoditi gol, ali Milenković se nije proslavio zbog čega se i sam odmah uhvatio za glavu jer je svjestan da je to bila situacija koja je mogla njegovom klubu donijeti veliku pobjedu u Rimu.

[twitter]https://twitter.com/PassioneFiorent/status/1619786215024394240[/twitter]

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon ove utakmice Lazio je trećeplasirani na tabeli sa 38 osvojenih bodova, dok je Fiorentina na 12. mjestu i ima 24 boda.

Klub iz Firence već tri meča zaredom ne zna za pobjedu u Seriji A zbog čega ovaj promašaj sigurno još teže pada navijačima Fiorentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti