Ni š od šampiona: Sramota Milana na Olimpicu

Rossoneri deklasirani

Ni š od šampiona: Sramota Milana na Olimpicu

E. Škorić

Trenutni šampion Italije polako gubi tlo pod nogama. U Rimu je doživio katastrofu, poraz od Lazija rezultatom 4:0 i po svemu sudeći prepustio Scudetto rivalu sa juga Italije, ekipi Napolija.

Milan je u krizi i to više nije tajna. Počela je godina pobjedom nad Salernitanom, a onda serija loših rezultata. Protiv Rome je Milan vodio 2:0, pa osvojio samo bod (2:2), pa je s 1:0 izgubio od Torina i ispao iz Kupa, a onda novi kiks i to protiv Leccea u prvenstvu (2:2).

Tu nije bio kraj Milanovoj krizi. Prošle srijede Milan je deklasiran s 3:0 od Intera u utakmici Superkupa Italije, a onda još teži poraz večeras na Olimpicu od Lazija (4:0).

Milan je izgledao nemoćno i kao tim koji se upravo bori za ostanak u ligi, a ne za odbranu Scudetta. Već u četvrtoj minuti je Sergej Milinković-Savić najavio golijadu nebesko-plavih.

Ponovo se lopta zakotrljala u mrežu Milana u 38. minuti, kada je Zaccagni odbijanac pretvorio u 2:0, što je bio i rezultat prvog dijela.

Oglasi

Najbolja partija Lazija i najgora partija Milana okončana je sa još dva gola domaće ekipe. Prvo je u 67. Luis Alberto s bijele tačke povisio na 3:0, a onda Felipe Anderson u 75. postavlja konačnih 4:0.

Moramo reći da je Milan u velikim problemima zbog brojnih povreda igrača. Nedostaje dosta bitnih igrača, a onda se još večeras povrijede Tomori i Calabria, dva jako važna defanzivca. Od ranije nema golmana Maignana, nedostaje Ibrahimović, povrijedio se i Theo Hernandez...

Ovom pobjedom Lazio je izbio na treće mjesto sa 37 bodova i sada je samo bod od večerašnjeg rivala, a velikih 13 od Napolija, koji će mirno dočekati 20. kolo i na dobrom je putu da prvi put od Diega Maradone i 1990. godine osvoji titulu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoliju u prilog ide i odluka da se Juventusu oduzme 15 bodova. To naravno odgovara i Milanu, Laziju, Interu, Romi, Atalanti, svima koji se bore za plasman u Ligu prvaka.

Tabela sada izgleda ovako: Napoli 50, Milan 38, Lazio 37, Inter 37, Roma 37, Atalanta 35, Udinese 28, Torino 26, Empoli 25, Juventus 23, Fiorentina 23...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Iza španske, ovo je najjaca liga na svijetu.
2 4
user1666910009
Ljudi im pokazali pravac
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi