Revija golova na Olimpicu i teška pobjeda Lazija protiv Crotonea
Foto - EPA

Caicedo zabio za pobjedu

Revija golova na Olimpicu i teška pobjeda Lazija protiv Crotonea

M. Šljivak

Lazio je u 27. kolu italijanske Serije A savladao na Olimpicu Crotone sa 3:2.

Davljenik Crotone do kraja sezone jednostavno mora osvajati bodove, a danas su na Olimpicu bili jako blizu da osvoje bod.

Dobro je krenuo domaći tim. U 14. minuti je Sergej Milinković-Savić zabio gol za 1:0, ali Crotone je danas bio itekako opasan po gol Lazija.

Gosti su jednu od šansi iskoristili u 29. minuti. Simy je sjajno zabio za 1:1, ali je domaći tim na odmor otišao vodstvom od 2:1 nakon što je Luis Alberto u 39. minuti zabio za novu prednost.

U nastavku su se šanse redale na obje strane. U 50. minuti Crotone je izjednačio, Simy je sa penala zabio gol za 2:2 i sa obje strane se igrao itekako otvoren fudbal.

Na kraju je Lazio svoju šansu iskoristio. Igrala se 84. minuta kada je Felipe Caicedo zabio gol za konačan rezultat susreta od 3:2.

Lazio je tako došao do važna tri boda u borbi za plasman u Ligu prvaka, dok je Crotone zakovan za dno tabele sa samo 15 bodova.

Senad Lulić je u igru ušao u 70. minuti meča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 27. kolo:

Lazio - Crotone 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi