Lazio deklasirao Sampdoriju, Inter rutinski protiv Chieva

Nastavlja se borba za Ligu prvaka

Lazio deklasirao Sampdoriju, Inter rutinski protiv Chieva

U terminu od 15 sati odigrane su četiri utakmice 34. kola Serije A u kojem su zabilježeni, manje-više, očekivani rezultati.

Lazio je na svom terenu deklasirao Sampdoriju sa 4:0 nakon što je na poluvremenu vodio sa 2:0. Strijelci su bili Milinković-Savić u 32. i De Vrij u 43. minuti.

Golova nije bilo sve do 85. minute kada je Immobile zabio za 3:0, da bi tri minute kasnije isti igrač lijepo realizovao zicer za konačan rezultat utakmice. Za Immobilea je ovo bio 29. gol u ovoj sezoni Serije A čime je izjednačio prošlosezonski učinak Edina Džeke, koji je tada završio kao prvi strijelac lige.

Sigurnu pobjedu slavio je i Inter, koji je trijumfom 2:1 protiv Chieva održao korak za Lazijem i Romom u borbi za Ligu prvaka. Mučio se Inter u prvom poluvremenu, ali je do vodstva stigao već na otvaranju drugog dijela. Igrao se 52. minut kada je Icardi zabio za vodstvo gostiju.

U 61. minuti, Perišić je postigao gol za 2:0 i taj rezultat bio je na snazi sve do 90. minute kada je Stepinski pogodio za konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta je na svom terenu savladala Torino sa 2:1, dok je Udinese nastavio sa katastrofalnim partijama i kao domaćin izgubio od Crotonea sa 2:1.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi